YEREL HABERLER - 05 Nisan 2012 Perşembe 16:12

FEDAKAR ÖОRETMENLER İŞ BAŞINDA

A
A
A
FEDAKAR ÖОRETMENLER İŞ BAŞINDA

Mardin`in Savur ilçesine bağlı Pınardere İlköğretim Okulu öğretmenleri, belediyenin aldığı boya ile okulu kendi elleriyle boyayıp köpüklü suyla yıkadı.
Kırsal kesimde bulunan okullarda görev yapan birçok öğretmen, kısıtlı imkanlara rağmen eksikleri tamamlayarak gecikmesiz eğitim öğretime başlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Savur ilçesine bağlı 700 öğrencinin eğitim gördüğü 12 derslikli Pınardere İlköğretim Okulu`nda öğretmenler tarafından sürdürülen çalışmalar devam ediyor. 20 Şubat`ta göreve başlayan iki müdür yardımcısı okullarının eksiklerini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Pınardere Belediye Başkanlığı`ndan boya alıp sınıfları
boyayan ve bidonlarla su taşıyarak okulu yıkayan öğretmenler, okulu eğitim ve öğretime hazır hale getirdi.
Okul Müdürü Mehmet Özmen, fedakar öğretmenlerin okulda işçi gibi çalıştıklarını söyledi. İki hafta sonu boyunca okulu boyadıklarını, okulun bazı kısımlarının henüz boyanmadığını ifade eden Özmen, öğretmenlerin ders saatleri dışında boyamaya devam ettiklerini kaydetti.
Okul Müdür Yardımcısı Abdurrahman Ceylan ise, öğrencilere iyi bir gelecek sunmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını, ortamın güzel olmasıyla öğrencilerinin ders veriminin de artacağına inandıklarını söyledi. Ceylan, "Pınardere Belediyesi`ne müracaat ettik ve bize boya verebileceklerini, ancak boyama işini yapamayacaklarını söylediler. Biz de öğretmenler olarak kolları sıvadık ve okulumuzu boyamaya başladık. Önce okulun iç cephesini boyadık. Boyadan sonra temizliğini yaptık. Okul çok kötü
durumdaydı. Şimdi ise eğitim ve öğretime hazır hale geldi" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Olaylı Madrid derbisinde kazanan çıkmadı İspanya LaLiga’da Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanan derbiye tribün olayları damga vururken, mücadele 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. LaLiga’nın 8. haftasında Atletico Madrid, sahasında Real Madrid ile karşılaştı. Kylian Mbappe’nin sakatlığı nedeniyle Real Madrid kadrosunda yer almadığı derbide milli futbolcu Arda Güler yedek kulübesinde yer aldı. Estadio Metropolitano’daki mücadele 70 binden fazla taraftarın önünde oynandı. Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarıda gol sesi çıkmazken, eflatun-beyazlılar 64. dakikada öne geçti. Vinicius Junior’un sol kanattan taşıdığı topu ceza sahasında iyi kontrol eden Militao, sert vuruşla topu filelere gönderdi. Maça ara verildi Golün ardından yaşanan Atletico atağı sonrası, Real Madrid kalesine yabancı maddeler atılmaya başlandı. Kaleci Courtois, kendisine gelen yabancı maddeleri hakem Busquets’e gösterirken daha sonra hakem maçı durdurdu ve kenara gelerek anons yaptırdı. Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone ve futbolcular taraftarları sakinleştirmek için tribün önüne geldi. Hakem Busquets daha sonra iki takımın oyuncularının soyunma odasına gönderdi. Metropolitano’da yapılan anonsta maç esnasında bir kez daha yabancı madde atılırsa maçın erteleneceği açıklandı. Yaklaşık 20 dakikalık aranın ardından iki takımın oyuncuları yeniden sahaya çıktı ve mücadele kaldığı yerden 69. dakika itibarıyla devam etti. Atletico Madrid, puanı son nefeste aldı Konuk ekip girdiği ataklarda gol bulamazken, Simeone hücumda değişiklikler yaparak ataklarını da sıklaştırdı. Son bölüme girilen müsabakanın 90+5. dakikasında savunma arkasına sarkan Angel Correa, fileleri havalandırdı. İlk olarak ofsayt bayrağının kalktığı pozisyonda VAR kararıyla gol geçerli sayıldı. Kalan bölümde başka gol olmazken, taraflar sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. Derbide aldığı puan kaybıyla 4 maçlık galibiyet serisi sona eren Real Madrid, puanını 18’e çıkarırken haftayı ikinci sırada kapattı. Atletico Madrid ise 16 puana yükseldi. Real Madrid, ligde bir sonraki hafta 5 Ekim Cumartesi günü Villarreal’i konuk edecek. Atletico Madrid de Real Sociedad deplasmanına çıkacak.