GÜNDEM - 27 Eylül 2024 Cuma 13:24

Manisa Ticaret ve Sanayi Odasında döngüsel ekonomi eğitimi

A
A
A
Manisa Ticaret ve Sanayi Odasında döngüsel ekonomi eğitimi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye-AB arasında Şehir Eşleştirme-II Hibe Programı kapsamında yürütülen “MAVA-Greener Future for ALL’’ projesi kapsamında, döngüsel ekonomi eğitimi düzenledi.


Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, döngüsel ekonomi eğitimine ev sahipliği yaptı. İmalat sanayisinde yer alan firmaların katıldığı eğitim, yoğun ilgi gördü. Programda; döngüsel ekonomi modelinin ilkeleri, Avrupa yeşil mutabakatı ve sınırda karbon uygulaması ile imalat sanayisine etkileri, BM sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda döngüsel ekonomi, işletmelerde sürdürülebilir atık yönetimi konuları anlatıldı. Yine eğitimde, farklı sektörlere ilişkin döngüsel iş modeli yaklaşımları, Türkiye ve dünyadan örneklerle firmalara aktarıldı.


Eğitimin ardından Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bezci, katılımcılara sertifikalarını verdi.



Manisa Ticaret ve Sanayi Odasında döngüsel ekonomi eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın eşi: “Şehitlerimizi unutmayalım” İstanbul Ümraniye’de silahla vurularak şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, “ Benim yüce Türk milletinden bir isteğim var. O da şehitlerimizin unutmayalım. Bu acılara alışmayalım” dedi. İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi ve hakkında 26 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen Yunus Emre Geçti tarafından tabancayla vurularak şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz’ın polis memuru eşi Semih Yılmaz, Sivas’taki evinde taziyeleri kabul etmeye devam ediyor. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada Türk milletine seslenerek, “ Bu acılara alışmayalım” diye konuştu. “Şehitlerimizin ismini sürekli yaşatalım" Şehitlerin isimlerinin yaşatılmasını isteyen Semih Yılmaz, “Söyleyecek çok şeyimiz var. Ama devletimizin gereğini yapacağından şüphemiz tam. Büyük Türk milletine çok teşekkür ederim. En başından beri gerek arayarak gerek mesaj atarak yanıma gelerek bana destek oldular. Bana güç verdiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Benim yüce Türk milletinden bir isteğim var. O da şehitlerimizin unutmayalım. Bu acılara alışmayalım. Şehitlerimizin ismini sürekli yaşatalım. Eşimin tabutu al bayrağa sarılı olarak gitti. Biz öyle geldik buraya. Bizimde üniformamızın tam kalbimizin üzerinde al bayrağımız var. Bende bu nu kalbimde yaşatıyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fatih Deveci ise, " Semih kardeşimizde şehidimize yakışır, dik duruşuyla bizleri onurlandırdı" diye konuştu. (OE-
Konya Bisikletleriyle dünya turuna çıkan Fransız aile Beyşehir’de mola verdi Bisikletleriyle dünya turuna çıkan bisiklet tutkunu Fransız aile, Konya’nın Beyşehir ilçesinde mola verdi. Benoit ve Abbane Petitcolas çifti, çocukları 5 yaşındaki Neo, 9 yaşındaki Eloven ve 13 yaşındaki Youn ile birlikte yaşadıkları Fransa’dan bisikletleriyle dünya turuna çıkmaya karar verdi. Ülke ülke gezerek rotasındaki yollarda kilometrelerce pedal çevirdikten sonra Türkiye’ye gelen aile fertleri, Beyşehir’i de ziyaret etti. Dünya turunda Vietnam’a ulaşmayı hedefleyen Fransız aile fertleri, ilk etapta Beyşehir Belediyesi’nin bisiklet evinde misafir edilirken, ilçede kaldıkları süre içerisinde kendilerine sponsor olan bazı kurum ve kuruluşlar da otelde konaklama ve yemek desteği verdi. Beyşehir’in konuğu olan Fransız aile, gezdikleri ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalırken her gün farklı bir kültürü tanıyarak planladıklarından daha fazla kalmaya karar verdi. Baba Benoit Petitcolas, çalışan birisi olarak iş yerinden bir yıl izin alarak aile fertleri ile birlikte dünya turuna çıktıklarını anlatarak, çocuklarının eğitimini ise yollarda sürdürdüklerini belirtip, “Yeni yerler, yeni kişiler ve dünyayı keşfetmek için çıktığımız bu turda seyahatimizin bir yıl sürmesini planlıyoruz. Türkiye’de Kapadokya üzerinden Azerbaycan’a geçerek turumuzu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Bolu Münevver Karabulut’un teyzesi: "Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak" Münevver Karabulut’u 2009 yılında canice katleden Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması gündemde. Karabulut ailesinin talebi üzerine kabul edilen fethi kabir işlemi için hazırlıklar sürerken, Karabulut’un acılı teyzesi, "Pazartesi günü inşallah Allah’ın izniyle yapılacak ama minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak. Üzerinden yıllar geçti. Toprakta artık DNA izi kalmamış olabilir. Toprak türleri var, asit var, DNA’sı yok olmuş olabilir. Her şey olabilir" dedi. Münevver Karabulut’u 3 Mart 2009 tarihinde canavarca hisle öldüren Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri Cezaevi’ndeki koğuşunda intihar etmişti. Garipoğlu’nun ölümünün ardından, ölen kişinin gerçekten Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi, avukatları aracılığıyla fethi kabir talebinde bulunmuştu. Ailenin avukatları tarafından yapılan talep, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Bu kabul kapsamında Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazıldı. "Hepimiz ruh gibi yaşayan insanlar olduk" Bolu’nun Mengen ilçesi Kayabaşı köyünde bulunan Münevver Karabulut’un kabrini ziyaret eden teyzesi, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu. Acılı teyze, "2009’da bu olay olduğundan beri hepimiz ruh gibi yaşayan insanlar olduk. Bu olay biliyorsunuz çok şeye gebe oldu. Garipoğlu ailesi tarafından birçok delil, her şey karartıldı. Şimdi de Garipoğlu’nun kabrinin açılması düşünülüyor. Pazartesi günü inşallah Allah’ın izniyle yapılacak ama minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır muhakkak. Üzerinden yıllar geçti. Toprakta artık DNA izi kalmamış olabilir. Toprak türleri var, asit var, DNA’sı yok olmuş olabilir. Her şey olabilir" dedi. "Sonuçta giden geri gelmiyor" diyen teyze, "Biz yaşadığımız acıyı biliriz. Ama ne diyelim? Ben çocuğumuzun cennette olduğunu düşünüyorum. Ablam, eniştem, aile bitik durumda. Giden can geri gelmiyor. Allah bunu bize yaşatanlara da aynısını yaşatsın inşallah" diye konuştu.
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde Cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. BM üyeliği hakkında konuşan Erdoğan, "Türkiye olarak biz de daimi üye olmanın gayreti içindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "BM’de 5 tane daimi üye ve bunun yanında 15 tane geçici üye. Bu daimi üyelerin konumu 2 dudak arasında her kararı verebiliyor. 15 tane geçici üyenin ise burada herhangi bir etkisi söz konusu değil. Bu 5 üye adeta dünyayı yöneten ülkeler konumunda" dedi. "Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapmaları gibi hesapları yok" Erdoğan, "Japonya, Çin, bizler, Almanya gibi üyeler her ne kadar daimi üye olma teşebbüsü varsa da şu anda daimi üye olamadıkları için herhangi bir etkisi söz konusu değil. Şu anda Türkiye olarak biz de daimi üye olmanın gayreti içindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok. Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapmaları gibi hesapları yok. 15 üyenin burada yapabileceği bir iş söz konusu değil" diye konuştu. "Masaya yatıracağız ve sorunları çözeceğiz" Miçotakis ile görüşmelerine yönelik sorulan soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki yılın başında yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısını yapacağız. Şu anda benim büyükelçi konumunda Çağatay Bey muhattabıyla görüşmelerini sürdürüyor. Büyük ihtimal önümüzdeki yılın başında bir araya gelme durumumuz olacak. O zaman da bu konuyu masaya yatıracağız. Ağırlıklı olarak yüksek stratejik konsey toplantısı, Ege’de yaşanan sıkıntılar. Bu konuları sayın başkan ile masaya yatıracağız ve sorunları çözeceğiz" şeklinde konuştu. "Paşinya’nı olumlu yaklaşımda gördüm" Paşinyan ile ilgili soruları da cevaplayan Erdoğan, "Paşinyan ile olan görüşmede öne çıkan Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan sıkıntılardı. Bu konuda ben Paşinya’nı olumlu yaklaşımda gördüm. Azerbaycan’ın da aynı anlayış içerisinde olduğunu biliyorum. Bu iki ülke bu yaklaşımı ortaya koyarak bu sorunu çözerler" diye konuştu.