ÇEVRE - 27 Eylül 2024 Cuma 16:01

Lise öğrencileri ormanlık alanı temizlemek için seferber oldu

A
A
A
Lise öğrencileri ormanlık alanı temizlemek için seferber oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde lise öğrencileri ve öğretmenleri Dünya Temizlik Günü etkinliği kapsamında öğrenim gördükleri ve mesai yaptıkları okulun yanı başındaki Atatürk Ormanı’nı temizleyebilmek için seferber oldu.


Beyşehir Fetullah Bayır Fen Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe Beyşehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Ellerine eldiven giyerek ormanlık alanda ağaçlar arasına gelişigüzel atılan ve çevre kirliliğine yol açan atıkları temizleyip poşetlere dolduran öğrenciler ve öğretmenleri saatlerce süren mesaide daha temiz bir çevre için seferber oldu. Tırmıklarla ağaçların altından çıkarılan atık malzemeler, çöp torbalarına dolduruldu. Poşetler içerisindeki çöpler daha sonra Beyşehir Belediyesi’nin kamyon ve traktör römorklarına alınarak evsel atık toplama merkezine taşındı.


Fetullah Bayır Fen Lisesi Müdürü Rıfat Karabacak, okulun yanı başında yer alan Atatürk Ormanı’ndaki çevre düzensizliği ve pislikleri görünce meslektaşlarıyla istişare ederek Dünya Temizlik Gününde böyle bir çalışma yapmaya karar verdiklerini anlatarak, “Öğrencilerimiz de buradaki manzarayı görünce dört elle sarıldılar. Bu anlamda bizlere katkı sunan, destek veren herkese, taşın altına elini koyan öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.


Etkinliğe katılan öğrenciler de doğayı ve çevreyi temizlemek için ormanlık alana geldiklerini anlatarak, “Manzara çok kötüydü geldiğimizde. Her türlü çöp vardı, plastiğinden camına kadar. Çok kötü bir görüntü ile karşılaştık” şeklinde konuştu.


Öğrenciler, farkındalık oluşturmak amacıyla katıldıkları bu etkinliğin ardından temizledikleri alanın yeniden kirletilmemesinin en büyük temennileri olduğunu da sözlerine ekledi.



Lise öğrencileri ormanlık alanı temizlemek için seferber oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Özer, SMA hastası ikizleri makamında ağırladı Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, SMA Tip 2 hastası olan Aysima ile Nursima Öner kardeşlere yardım elini uzattı. Sosyolog yazar Başkan Özer, satışa sunacağı kitaplarının gelirini ikiz kardeşlere bağışladığını açıkladı. Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 8 yaşındaki Aysima ve Nursima’yı makamında ağırladı. Minik kardeşler, Başkan Özer’e “Başkan amca, biz de oyunlar oynamak istiyoruz, bize destek olun” diyerek yardım istedi. Kardeşlerin talebi üzerine Başkan Özer, kitap satışlarından elde edeceği gelirin tamamını SMA hastası ikizlere bağışlayacağını belirtti. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, toplumun ihtiyaç sahiplerine her zaman destek olması gerektiğini belirtti. Özer, “Bizim kültürümüzde, ’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışı vardır. Eğer bir aile maddi zorluk içindeyse, çocuklarının eğitim veya sağlık konusunda desteğe ihtiyacı varsa, toplum olarak elimizi uzatmalıyız. Bu yüzden herkese çağrıda bulunuyorum: Aysima ve Nursima’nın okula gitmesi, oyunlar oynayabilmesi için desteklerinizi bekliyoruz. Anneleri yok, çocuklarımızla halaları ilgileniyor. Bu iki güzel çocuğun daha iyi bir gelecek için hepimizin yardımına ihtiyacı var. Toplum olmanın gereği, birbirimize el uzatmaktır” diye konuştu. “Başkanımızın desteğiyle başaracağız” İkiz kardeşlerin bakımını üstlenen hala Nurten Öner de Başkan Özer’e yardımı ve çağrısı için minnettar olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Ben Aysima ve Nursima’nın halasıyım. Kızlarımız 8 yaşında ve SMA Tip 2 hastası. Türkiye’de ve dünyada bu hastalığa sahip ilk ikizler. Kampanyamızın yüzde 70’ini tamamladık ancak geriye kalan yüzde 30 için sadece 3 ayımız kaldı. Eğer kızlarımız 21 kiloya ulaşırsa, bu ilacı alma şansımız kalmayacak. Şu an Aysima 19, Nursima ise 17 kilo. İkizlerim okula gitmek, yürümek ve parklarda oynamak istiyorlar. Belediye Başkanımız çok ilgiliydi ve elinden gelen her yardımı yapacağını söyledi. Başkanımızın desteğiyle bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. Kendisine çok teşekkür ederiz"
Amasya Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Suriyelilere hastane iddiaları dezenformasyon” Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Konya’da Suriyelilere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacağı" yönündeki iddiaların dezenformasyon olduğunu belirterek, “Böyle bir durum söz konusu değil” dedi. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’un açıklamalarına dayanarak sosyal medyada yayılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Kemal Memişoğlu, “Bizler misafirlerimize her türlü hizmeti veririz. Ancak bunu kötü niyetle kullanan ve 5 yıl evvel il müdürümüzün söylediği birkaç ifadeyi kötü niyetli sosyal medyada arkadaşların yanlış yaptığını düşünüyorum. Böyle bir durumumuz olmadığı gibi bunu da anlamlandıramıyoruz” diye konuştu. Memişoğlu, “Özellikle sosyal medyada 5,6 sene evvel o günkü şartlara göre söylenmiş birkaç kelimeyi dezenformasyon şeklinde, sosyal medyada yayan arkadaşlarımızın ne düşünceyle bunu yaptıklarını anlamış değilim” şeklinde konuştu. Kovid-19 salgını döneminde Türkiye’deki sağlık altyapısının ne kadar iyi olduğunu bütün dünya gördüğüne işaret eden Bakan Memişoğlu, “Biz insanlığa sağlık anlamında hizmet etmekle mükellefiz. Aynı zamanda kendi insanımızın da en iyi sağlık hizmetini almaya hakkı olduğunu ve bunu verdiğimizi belirtmek istiyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar çok yaygın, ücretsiz ve altyapısı kuvvetli, insan gücü kaliteli sağlık hizmeti sunulmuyor” ifadelerini kullandı. Ziyaret ettiği Amasya Valiliği’nde görevine yeni başlayan Amasya Valisi Önder Bakan’a başarılar dileyen Memişoğlu, inşasına başlanan 600 yataklı Amasya Devlet Hastanesi binasının 2026 yılının ilk aylarında hizmete açılmasının planlandığını da açıkladı. Ziyarette AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ile diğer yetkililer de yer aldı.