GÜNDEM - 29 Eylül 2024 Pazar 09:58

Mutfak dolabının üst rafı düşen Vesile Teyze’nin imdadına yetiştiler

A
A
A
Mutfak dolabının üst rafı düşen Vesile Teyze’nin imdadına yetiştiler

Kocaeli’de mutfak dolabının üst rafı düşen yüzde 88 engelli Vesile Ayhan, Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedi. Eve gelen belediye ekipleri Vesile Ayhan’ın yaşadığı problemi kısa sürede çözdü.


İzmit’te ikamet eden Vesile Ayhan’ın geçtiğimiz hafta mutfak dolabının üst rafı düştü. Dolabın düşmesiyle çok korktuğunu ve ne yapacağını bilemediğini 153 Çağrı Merkezine ileten Vesile Teyze, yetkililerden destek istedi. Bunun üzerine Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli eve giderek incelemelerde bulundu. Daha sonra A Takımının desteğiyle yaşlı teyzenin dolabı tekrar yerine monte edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden ev temizliği ve su faturası gibi çeşitli destekler alan Vesile Teyze, her fırsatta yardımına koşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.


Mutfak dolabı düştüğünde çok korktuğunu söyleyen Vesile Ayhan, "2019’dan beri bu evde oturuyorum. Mutfaktayken dolabın üst rafı düştü. Çok korktum, elim ayağıma karıştı. Kalp hastası olduğum için ayaklarım tutmadı. Hemen 153’ü aradım. Ardından ekipler gelerek dolabımı yerine taktı. Bu yapılanların hiçbirini tek başına yapamazdım. Çok memnun kaldım. Bir süredir belediyeden öz bakımı, ev temizliği ve nakdi gıda yardımı alıyorum. Her zaman bana destek oldukları için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim" dedi.



Mutfak dolabının üst rafı düşen Vesile Teyze’nin imdadına yetiştiler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da su ürünlerinin korunması için numuneler alındı Aydın’da su ürünleri ve kaynaklarının korunması amacıyla il genelindeki 9 istasyondan su numuneleri alındı. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin korunması ile sürdürülebilir kullanımının sağlanması amacıyla ’Alıcı Ortam İzlemeleri’ aralıksız yapılıyor. Bu çerçevede sahaya inen ilçe tarım ekipleri, yılda 2 dönem halinde yapılan su kontrol ölçümlerini gerçekleştirdi. İl genelindeki 9 istasyondan su numunelerini alan ekipler, numuneleri analiz yapılması için Muğla Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne teslim etti. Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Bakanlığımız, ülkemiz su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin korunması ile sürdürülebilir kullanımının sağlanması amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzce, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 20. maddesi ile Su Ürünleri Yönetmeliği’nin 11. ve 12. maddeleri kapsamında, su numuneleri analizleri yaptırılarak ’Alıcı Ortam İzlemeleri’ yürütülmektedir. İlimizde, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personelimiz tarafından Mayıs ve Eylül aylarında olmak üzere yılda 2 dönem halinde, Bakanlığımızca belirlenen 9 istasyonda yerinde ölçümler yapılmakta ve su numuneleri alınarak analizleri yapılmak üzere Muğla Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne teslim edilmektedir. Numunelere ait analiz sonuçları İl Müdürlüğümüze ulaştıktan sonra Bakanlığımız sistemine kaydedilmektedir" ifadeleri yer aldı.
Diyarbakır Sigara, yarım asırlık terziyi 1976’da eğitimden, bir yıldır da sağlığından etti Diyarbakır’da 60 yaşındaki Faysal Aygün, 1976 yılında ortaokulda üstünde sigara yakalanması üzerine o dönem bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası almasıyla önce eğitiminden, 1 yıl önce de kalp spazmı geçirip sağlığından olduktan sonra sigarayı bıraktı. 60 yaşındaki Faysal Aygün, 1976 yılında ortaokul 2.sınıf öğrencisiyken teneffüste ayakkabısının içine sakladığı sigaranın düşmesi ile öğretmeni tarafından fark edildi. Okul yönetimi tarafından 1 hafta sigara nedeniyle uzaklaştırma cezası alan Aygün, bunu ailesine yansıtmamak için her gün okula gidiyor gibi evden çıktı. Aygün’ün durumu idare etmesi, okul yönetimi tarafından cezası bittiği kağıdının evine gitmesiyle son buldu. Aygün’ün babası, durumu öğrendikten sonra oğluna ya eğitim, ya da meslek öğrenme tercihini sundu. Faysal Aygün, yıllar önce üstünde yakalanan sigara nedeniyle önce eğitim hayatından, 1 yıl önce de sağlığından olduğunu ve sigara içilmesi tavsiyesinde bulundu. Aygün, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, yaşadıklarını anlatarak bir hafta sonra eve mektup geldiğini söyledi. ’Okuldan uzaklaştırma cezanız bitti, okula geri dönebilirsiniz.’ mektubu geldiğini ifade eden Aygün, "Uzaklaştırma aldığımı duyan babam, bunun üzerine bana ’okul mu, meslek mi?’ diye sordu. Ben mesleği seçtim. Okulu bıraktım ve mesleğe başladım. Babam okul okumamı istiyordu, tepki gösterince bende okumayacağım dedim. Çarşıda terzilik yapan amcaoğlumun yanında zaten çırak olarak çalışıyordum, devam ettireceğim dedim" dedi. Hayatının ve hayallerinin sigara yüzünden bittiğini dile getiren Aygün, "Başka hayatlar da sigara yüzünden bitmesin. 45 yıl boyunca bu mesleği icra ettim, fakat sigara yüzünden sağlığımı kaybettim. 3 ay önce kalp spazmı geçirdim. Son 1 yıldır sağlık sorunları nedeniyle sigarayı bıraktım ve çevremdeki herkesi sigara içmemeleri konusunda uyarıyorum. Sigara yüzünden kaybettiklerim çok. Genç yaşta başlayan alışkanlıkların zararlarını görmekteyim" ifadelerini kullandı.
Konya Selçuklu Belediyesi dış mahallelerde bağlantı yollarının standardını yükseltiyor Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi sürdürdüğü yol genişletme ve sıcak asfalt çalışmaları ile dış mahallelerin yol kalitesini ve ulaşım konforunu arttırıyor. Selçuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Tepekent ve Söğütözü Mahalleleri arasındaki bağlantı yolunda sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. Selçuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerde de vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımı için çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda Tepekent ve Söğütözü Mahallesi arasındaki bağlantı yolunda sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Toplam uzunluğu 12 bin 500 metre olan yolun 2 bin 200 metrelik kısmının geçtiğimiz yıl sıcak asfaltını tamamlayan ekipler bu yıl da 2 bin 300 metre alanda sıcak asfalt serimi yaptı. Çalışmalarla mülkiyet ve orman sınırları haricinde alanda yol genişliği 8 metreye çıkarıldı. Tepekent-Söğütözü bağlantı yolundaki çalışmalar tamamlandığında toplam 24 bin ton imalat gerçekleştirilmiş olacak. “Dış mahallelerimizde ulaşım konforunu artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” Selçuklu’da merkez ve dış mahalle ayrımı yapmaksızın fiziki belediyecilik çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “2024 yılı hizmet planlaması çerçevesinde dış mahallerimizde yol ve ulaşım standardını yükseltmek için ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede sorumluluk alanımız içerisinde yer alan mahallelerimizde hem ana yoldan dış mahalleye giden yolların, hem de dış mahallelerimizin kendi aralarındaki bağlantı yollarının standardını genişletiyor ve sıcak asfalt çalışması yapıyoruz. Geçen yıl asfaltlamaya başladığımız Tepekent ile Söğütözü Mahalleleri arasındaki bağlantı yolunda planlamalarımız dahilinde çalışmalarımız devam ediyor. Selçuklu’da dış mahallelerimizin altyapısını güçlendirmek ve hemşehrilerimizin yaşam konforuna da katkı sağlamak için ortak akıl ve işbirliği çerçevesinde en iyiyi hedefleyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.