GÜNDEM - 13 Aralık 2024 Cuma 13:38

KOSTÜ’de beyaz önlük giyme töreni

A
A
A
KOSTÜ’de beyaz önlük giyme töreni

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenledi. Eğitim hayatlarının önemli bir dönüm noktasına ulaşan öğrenciler, bu özel günde büyük bir gurur ve heyecanla beyaz önlüklerini giydi.


Törende konuşma yapan KOSTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyerek, öğrencileri ve onları bugünlere getiren ailelerini tebrik etti. Bu özel günde onların yanlarında olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.


KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da yaptığı açıklamada; beyaz önlüğün uzun bir yolculuğun başlangıcı olduğunu, KOSTÜ’de okuyan gençleri iş dünyasında başarılı olmaları için iletişim ve teknoloji anlamında donanımlı bir şekilde yetiştiğini dile getirdi. Ayrıca Elmas, yapay zekayı, sağlık bilimleri eğitiminde kullanan tek üniversitede okudukları için öğrencilerin şanslı olduğunu vurguladı.


Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Terzi ise öğrencilere, beyaz önlüğün çalışkanlığın, şifanın, umudun ve hizmet aşkının sembolü olduğunu ifade etti. Terzi, "Mesleği icra ederken bir sanatı da icra etmiş olacaksınız. Çok yüce ve kutsal bir meslek seçtiniz. Teknolojiyi kullanın, iletişim becerilerinizi artırın, sosyal ve kültürel olarak kendinizi geliştirin" dedi.


Beyaz önlüklerini gururla giyen öğrenciler, geleceklerine dair umut dolu bir adım atarken tören, ailelerin ve akademik kadronun katılımıyla duygusal karelere sahne oldu.



KOSTÜ’de beyaz önlük giyme töreni

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gençlerin yeni durağı: Genç Akademiler Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla hayata geçirdiği Genç Akademiler, gençlerin yeni buluşma noktası haline geldi. Sıhhiye, Çayyolu, Ulus ve Batıkent’te hizmet veren bu modern merkezler öğrencilere, akademisyenlere ve öğretmenlere ücretsiz hizmet sunuyor. Kasım ayında 22 bin öğrenci akademilerden faydalandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Genç Akademiler, öğrencilere konforlu ve çağdaş bir çalışma ortamı sağlıyor. Çalışma alanlarının yanı sıra sesli ve sessiz kütüphaneler, bireysel ve grup çalışma alanları, müzik odaları, sanat atölyeleri, pilates ve yoga salonları, çok amaçlı etkinlik alanları, masa tenisi, dart, langırt gibi oyun alanları ve ücretsiz internet hizmeti veriliyor. Lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle birlikte sınavlara hazırlanan gençler için ideal bir ortam sunan akademilerden öğretmenler ve akademisyenler de faydalanabiliyor. Üyelik işlemi için ise sadece öğrenci kimlik kartı gerekiyor. Bir ayda 22 bin katılım oldu Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Erdal Demir, sadece kasım ayında merkezlere 22 bin girişin gerçekleştiğini söyledi. Demir, “15-35 yaş arası gençlerimize hitap eden akademilerimizde bireysel ve grup çalışma alanları, toplantı salonları ve farklı etkinlik bölümleri bulunmaktadır. Öğrencilerimizin görüşleri doğrultusunda iyileştirme çalışmaları yaparak hizmet kalitemizi artırıyoruz. Ankara’da okuyan tüm gençlerimizi akademilerimize bekliyoruz” dedi. Kütüphaneler sorumlusu Can Çelik ise, Genç Akademilerin açıldığı günden itibaren gençler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, “Sesli ve sessiz çalışma alanları, zengin bilgi kaynakları ve teknolojik altyapımızla gençlerimize keyifli bir çalışma ortamı sunuyoruz” diye konuştu.
Kırşehir Ayakkabı tamircisi oğlundan başka çırak çıkaramadı Kırşehir’de 50 yıldan fazla süredir ayakkabı tamiratı yapan ve oğlundan başka çırak çıkaramayan Cuma Şenlik, mesleğinin devamını sağlamak için çırak bulmakta güçlük çektiğini söyledi. Oğlunun mesleğini öğrenmesinin gururunu yaşayan ve mesleğinin devamını sağlayacak oğlundan başka çırak yetiştiremeyen Cuma Şenlik, oğlunun çocukluk döneminden itibaren mesleğini öğrendiğini söyledi. Bir fabrikada uzun süre mühendis olarak çalışan Cuma Şenlik’in oğlu Ayvaz Şenlik, babasının mesleği olan ayakkabı tamirciliğinde mesleği yaşatmaya çalışıyor. Şenlik, "Oğlumun ustası benim benim yanımda zorlanıyor. Ben de kendisini ara ara kontrol ediyorum ve zorlandığı noktalarda ona yardımcı oluyorum. Çırak bulamıyoruz. Mesleğimizin devamı için de çırak yetişmiyor. Oğlum mesleğimi öğrendi, okudu ve mühendis oldu. Bir süre ara vermişti ama yeniden geldi" dedi. Babasıyla zaman zaman birlikte çalışan Şenlik, eksik kaldığı noktalarda babasının tecrübelerinden faydalanıyor. Baba ile oğul, geçmişin zanaatkarlık geleneğini yaşatmaya çalışırken bir yandan da modern dünya ayakkabıcılığını sürdürme çabası içerisinde çalışıyor. Babasından öğrendiği mesleğini devam ettiren ve 22 yıl bir fabrikada Ayvaz Şenlik ise, "22 yıl fabrikada çalıştım. Çocukluğumda bizi babam yetiştirdi. Benim de eksik kaldığım noktalar oluyor. O zamanlarda babamdan destek alıyorum” diye konuştu.