EĞİTİM - 29 Kasım 2024 Cuma 14:18

Kastamonu Üniversitesi’nin hazırladığı “Geleceğin Sesleri” projesine destek

A
A
A
Kastamonu Üniversitesi’nin hazırladığı “Geleceğin Sesleri” projesine destek

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğrenim gören Gülhan Dağ’ın hazırladığı “Geleceğin Sesleri” projesi, Avrupa Birliği tarafından desteğe layık görüldü.


Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Gülhan Dağ, “Geleceğin Sesleri” adlı projesiyle Avrupa Birliği tarafından desteklenen European Solidarity Corps (ESC) 30 Programı kapsamında 8 bin 245 avro hibe desteği kazandı. Doç. Dr. Adem Yılmaz danışmanlığında yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Geleceğin Sesleri” projesi, okuma güçlüğü çeken çocukların eğitim süreçlerini desteklemeyi ve öğretmen adaylarını bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Ayrıca hem yerel hem de uluslararası düzeyde eğitim kalitesine katkı sağlamayı amaçlıyor.


Proje kapsamında, Eğitim Fakültesi’nden 20 öğrenciye okuma güçlüğü yaşayan çocuklara yönelik sesli okuma ve müzikle okuma gibi yenilikçi yöntemler öğretilecek. Bu yöntemler, pilot okullarda 7-11 yaş arasındaki 300 ilkokul öğrencisi üzerinde uygulanacak. Ayrıca, öğretmen adaylarına PISA sınavları hakkında bilgi verilerek, uluslararası eğitim standartları hakkında farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Bu sayede geleceğin öğretmenleri, yerel ve küresel düzeyde eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayacak.


Danışman Doç. Dr. Yılmaz ise, proje süresince öğrencilere hem akademik hem de mentörlük konularında destek sağlayarak, sahada karşılaşabilecekleri zorlukları aşmalarına yardımcı olacak.


Proje, yalnızca Kastamonu bölgesinde değil, aynı zamanda deprem bölgelerinden Hatay ve Adıyaman’da da uygulanacak. Öğrenciler, bu bölgelerde gerçekleştirecekleri saha çalışmalarıyla eğitimde fırsat eşitliği ve dayanışma kültürünü pekiştirecek. Projenin başarıyla tamamlanmasının ardından elde edilen sonuçlar raporlanarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi yetkilileriyle paylaşılacak. Ayrıca, proje materyalleri dijital ortamlarda erişime açılarak uzun vadeli bir etki oluşturulması hedefleniyor.


Gülhan Dağ, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak çocukların okuma ve anlama güçlüklerine çözüm üretmek istiyoruz. Uluslararası standartları yakalamak adına geliştirdiğimiz yöntemler hem öğretmen adayları hem de çocuklar için fark oluşturacak” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ASO Başkanı Ardıç: “Sanayi sektöründe devam eden daralma önümüzdeki dönemin reel sektör için daha zorlu olacağını gösteriyor” Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 3’üncü çeyrek büyüme rakamlarıyla ilgili, “Sanayi sektöründe üst üste iki çeyrek daralma yaşandı. Üçüncü çeyrekteki yüzde 2,2’lik daralma, ekonominin istihdam ve katma değer oluşturabilmesi açısından önemli bir risk oluşturuyor" dedi. ASO Başkanı Seyit Ardıç, TÜİK’in açıkladığı 2024 yılı 3’üncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Üçüncü çeyrek büyümesinin yüzde 2,1 ile beklentilerin altında kaldığına dikkat çeken Ardıç, dezenflasyon sürecinin sektörler arasında büyüme farklılaşmasına neden olduğunu ve sanayi sektörü üzerinde baskının artmaya devam ettiğini dile getirdi. Ardıç, şu değerlendirmede bulundu: “Sanayi sektöründe üst üste iki çeyrek daralma yaşandı. Üçüncü çeyrekteki yüzde 2,2’lik daralma, ekonominin istihdam ve katma değer oluşturabilmesi açısından önemli bir risk oluşturuyor. Dezenflasyon süreci üretimi aşındırırken, mevcut öncü göstergeler dördüncü çeyrekte üretimde daralmanın biraz daha hızlanacağına işaret ediyor. İnşaat yatırımları hızlanırken, enflasyonla mücadelede sıkılaştırıcı politikaların en önemli etkisi makine ve teçhizat yatırımlarında görülüyor. 2019’dan bu yana ilk kez iki çeyrek üst üste daralmaya işaret eden makine ve teçhizat yatırımları, üçüncü çeyrekte yüzde 8,6 azaldı. Bu düşüş, önümüzdeki dönemde büyümeyi zayıflatacak bir gelişmedir.” “Önemli olan bu yavaşlamanın dezenflasyonist sürece destek verip vermeyeceğidir" Büyümenin çeyreklik bazda üst üste yüzde 0,2 daralması ile teknik olarak resesyona girdiğini belirten Ardıç, “Sıkılaştırıcı politika uygulamalarının etkisinin son çeyrekte daha da belirginleşmesi; iç talepteki zayıflama ve üretimdeki azalış ile büyüme rakamlarımız daha da aşağıya gelebilir. Önemli olan bu yavaşlamanın dezenflasyonist sürece destek verip vermeyeceğidir. Diğer önemli husus ise bu sürece maliye politikasının somut desteği ve harcama azaltıcı tasarruf politikalarının daha da belirginleşmesidir. Aksi halde fiyatlama davranışları dezenflasyonist süreci sekteye uğratacaktır” ifadelerini kullandı. "Sanayicilerimizin acil beklentisi, uygun faizli ticari kredi mekanizmalarının devreye alınmasıdır” Ardıç, üretim, istihdam ve ihracatın daralmaması için reel sektörün finansman açısından mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu süreçte başta KOBİ’lerimiz olmak üzere sanayicilerimizin acil beklentisi, uygun faizli ticari kredi mekanizmalarının devreye alınmasıdır. Özellikle üretim ve ihracat odaklı sektörlere yatırım ve işletme sermayesi ihtiyacı için düşük faizli bir kredilendirme politikası, sıkılaştırıcı politikanın büyüme üzerindeki olumsuz geçişini yumuşatabilecektir” açıklamasında bulundu.
Diyarbakır Evlat nöbetindeki baba: “Herkes bize destek versin, burada bütün Türkiye’nin evlatları için oturuyoruz" Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti, eski HDP İl Başkanlığı binası önünde devam ediyor. Oğlu için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, "Herkes gelip bize destek versin. Burada yalnız kendi evlatlarımız için değil, bütün Türkiye’nin evlatları için oturuyoruz. Evlatlarımızı nerede kaybettiysek orada arıyoruz" dedi. Eski HDP (DEM Parti) İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019 yılında oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti aralıksız devam ediyor. Oğlu Özkan Aydın için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, 6 yıldır evlat mücadelesine kararlılıkla devam ettiklerini, sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Türkiye’nin dört bir yanına seslendiklerini belirten Aydın, “Herkes gelip bize destek versin. Burada yalnız kendi evlatlarımız için değil, bütün Türkiye’nin evlatları için oturuyoruz. Evlatlarımızı nerede kaybettiysek orada arıyoruz. HDP’nin buradan kaçmasıyla çocuklarımızın dağa gönderilmemesi oldu. Bu süreçte 56 evladımız güvenlik güçlerimize teslim oldu. Gelsinler, devletimizin şefkatli kollarına teslim olsunlar” dedi. Kızı Hayal için nöbete katılan anne Süheyla Demir ise, 6 yıldır evlatlarını beklediklerini söyleyerek, “Evlatlarımızı almadan kalkmayacağız. Çocuklarımız şu anda kalem tutacağı yerde silah tutuyor. Çocuklarımızı dağa, taşa mahkum ettiler, annelerin yüreğine ateş düşürdüler. Evlatlarımızı PKK ve uzantısı HDP’den (DEM Parti) istiyoruz” ifadelerini kullandı.