EĞİTİM - 29 Kasım 2024 Cuma 16:28

Kastamonu Üniversitesi’nde kadın ve genç girişimcilere yönelik seminer düzenlendi

A
A
A
Kastamonu Üniversitesi’nde kadın ve genç girişimcilere yönelik seminer düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi’nde TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle kadın ve genç girişimcilere yönelik seminer gerçekleştirildi.


Kastamonu Üniversitesi ile TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) arasında imzalanan protokol çerçevesinde kurulan “Sosyal Kalkınma Kadın ve Genç Girişimciler Topluluğu” tarafından “İş ve Hayata Yürekten Adanma” adlı program düzenlendi.


Topluluğun çalışmaları kapsamında Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Eroğlu, Kastamonu Üniversitesi’ne davet edilerek öğrencilerle buluştu.


Seminer öncesinde Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir ve TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Halime Nilgül Şener açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmalarında girişimciliğin önemine değinen Kandemir ve Şener, gençlerin ve kadınların sosyal kalkınmadaki rollerine vurgu yaptılar.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Erhan Eroğlu, “İş ve Hayatta Yürekten Adanma” konulu semineri ile öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Seminer boyunca Eroğlu, iş hayatında başarı için adanmışlık ve tutkunun önemini vurguladı.


Etkinlik sonunda Prof. Dr. Erhan Eroğlu’na katkılarından dolayı teşekkür edilerek, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir ve TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Halime Nilgül Şener tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.



Kastamonu Üniversitesi’nde kadın ve genç girişimcilere yönelik seminer düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa FK, Polat Çetin ile anlaştı TFF 3. Lig’de mücadele eden Aliağa FK, teknik direktör Mesut Toros ile yollarını ayırdıktan sonra Polat Çetin ile 3 yıllık anlaşma sağladı. İmza töreninde konuşan Çetin, “Hep birlikte, çok çalışarak Aliağa Futbol Kulübü’nü hak ettiği yerlere taşımak için mücadele edeceğiz” dedi. TFF 3. Lig ekiplerinden Aliağa FK, teknik direktör Mesut Toros ile yollarını ayırdıktan sonra, 2016-2019 yılları arasında takımın başında bulunan Polat Çetin ile yeniden anlaşmaya anlaşmaya vardı. Aliağa Futbol Kulübü, 3 yıllık anlaşma sağladığı Teknik Direktör Polat Çetin için kulüp binasında imza töreni gerçekleştirdi. Kulüp başkanı Turgay Mete’nin de katıldığı törende konuşan 46 yaşındaki tecrübeli teknik adam, ”Memleketimin takımı olan Aliağa Futbol Kulübü’ne teknik direktör olarak geri dönmek, benim için tarifsiz bir gurur ve mutluluk. Bu kulübün formasını terlettiğim günlerden, şimdi bu büyük camiayı sahada yönetmeye geldiğim noktaya ulaşmak, hayallerimin ötesinde bir durum. Aliağa’nın ruhunu, mücadeleci kimliğini ve taraftarlarımızın desteğini her zaman hissettik. Şimdi bunu sahaya yansıtmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hep birlikte, çok çalışarak Aliağa Futbol Kulübü’nü hak ettiği yerlere taşımak için mücadele edeceğiz. Bu yolda bana güvenen başkanımıza, yönetimimize ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Başarıya hep birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. Teknik Direktör Polat Çetin, Aliağa FK, Bld Kütahya, Şile Yıldız, Karabük İY, ve son olarak 2024-2025 sezonunda TFF 3. Lig’de 1923 Mustafakemalpaşaspor’da görev yaptı.
İstanbul Yelkenci Tekstil işçileri hak mücadelesi için bir arada Silivri’deki Yelkenci Tekstil çalışanları, fabrika önünde sendika hakları için bir araya geldi. Yelkenci Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. çalışanları, anayasal hakları olan sendikalaşma özgürlüğünü savunmak ve işverenin baskıcı tutumuna karşı durmak için Öz İplik İş Sendikası’nın desteğiyle bir araya geldi. Fabrika önünde düzenlenen basın açıklamasına Öz İplik İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bayır, Başkan Yardımcısı Samet Ceylan, HAK-İŞ’e bağlı diğer sendikaların temsilcileri, çevre illerden gelen sendika üyeleri ve çok sayıda işçi ile basın mensubu katıldı. “Sendikal haklarımız engellenemez” sloganları yükseldi Eylem sırasında işçiler, “sendika hakkımız engellenemez”, “yelkenci işçisi yalnız değildir”, “yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları atarak sendikalaşma haklarına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu. Etkinlikte halaylar çekilerek birlik ve dayanışma mesajı verildi. İşçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve anayasal haklarına saygı duyulmasını talep etti. “Her türlü ihlal ve haksızlıklar takibimiz altındadır” Basın açıklamasında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bayır, "Bugün Yelkenci Tekstil işçilerinin sendikalaşma mücadelesi için buradayız. Yelkenci Tekstil yöneticilerinin anayasayı ihlal etme sebebiyle buradayız. Baskılara, zulme, hukuk tanımaz tavra itiraz etmek için buradayız. İstanbul Silivri’de faaliyet gösteren Yelkenci Tekstil çalışanları yaklaşık 2 ay kadar önce sendikamıza üye olmuşlardır. İşçilerin sendikamıza üye olmasıyla işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapılmıştır. İşçilerin anayasal sendikal hak ve özgürlüklerini engellemiştir. Sendikaya üye olan 3 işçi arkadaşımız işten çıkarılmıştır. Fabrika önüne gelen sendika temsilcilerine hakaretler yağdırmıştır. Bakın, açıkça söylüyoruz; biz bu işin peşini bırakmayız. Emekçi yalnız değildir. Arkasında koskocaman Öz İplik İş ve milyonlarca emekçi var. Bütün bu hukuksuzlukların tek tek hesabını hukuk önünde verilecektir. Yok saydığı hukuk kendini onlara gösterecektir. Sendikamız hukuk önünde hesap soracaktır. Her bir işçi Öz İplik İş ailesinin öz evladıdır. Milyonlarca emekçi de kardeşimizdir. Yelkenci Tekstil işvereni, işveren vekilleri aklını başına alsın. Yelkenci Tekstil’deki hak ihlalleri, hukuksuzluk konusunda Öz İplik İş gerekli yasal süreci başlatmıştır. Bundan sonra da yapılan her türlü ihlal ve haksızlıklar takibimiz altındadır. Ne emekçiler, ne de Türkiye sahipsiz değildir. Sendikalaşmak hakkı ile ilgili de şunları söylemek istiyorum; sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. Akıl almaz bir durumla karşı karşıyayız. Emeğe ve emekçiye hakaret etmek nedir? Kış günü emekçileri tazminatsız işten çıkarmak nedir? Yasaları hukuku çiğnemek nedir? Devleti kandırmak nedir? Anlaşılan Yelkenci Tekstil işvereni derin bir bilinçsizlik içerisindedir. Öz İplik İş olarak bu işin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.