ASAYİŞ - 29 Eylül 2024 Pazar 09:20

Yoldan çıkan otomobil apartman bahçesine uçtu... O anlar kamerada

A
A
A
Yoldan çıkan otomobil apartman bahçesine uçtu... O anlar kamerada

İzmir’in Bornova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yaklaşık 10 metre yükseklikte apartman bahçesine uçtu. 2 kişinin yaralandığı kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.


Kaza dün akşam saatlerinde İnönü Mahallesi 997 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre M.Y. (61) idaresindeki 20 D 4723 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu yoldan çıkarak yol kenarındaki bir apartmanın demir korkuluklarına çarptı. Korkulukları aşan otomobil, yaklaşık 10 metre yükseklikten apartmanın bahçesine düştü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde araçta bulunan M.Y. ve Ü.K.’nin yaralandıkları belirlendi. Hayati tehlikeleri olmayan yaralılar ambulansla İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.


Kaza anı, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından görüntülenirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Türkiye’nin en kapsamlı fidanlığıyla Kayseri’mizin yeşil dokusunu çeşitlendiriyoruz” Kocasinan Belediyesi; Türkiye’nin en kapsamlı fidanlığında pamuk ve farklı bitkiler yetiştirerek Kayseri’nin yeşil dokusunu çeşitlendiriyor. Fidanlığı gezip, pamuk gibi farklı bitkilerin yetiştirildiği ürünleri inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Türkiye’nin en kapsamlı fidanlığında, pamuk ve farklı bitkilerle Kayseri’nin yeşil dokusunu çeşitlendiriyoruz” dedi. Oruçreis Mahallesi’ndeki Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı fidanlığındaki çalışmaları takip eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, özellikle üretilen pamuk bitkisinin bakım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bu çalışmayla hem estetik güzelliği artırmayı hem de bölgeye ekonomik katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Pamuk ve farklı bitkilerle Kayseri’nin yeşil dokusunu zenginleştiriyoruz. Fidanlığımızda yetiştirdiğimiz bitkilerle hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz" diye konuştu. Daha yeşil bir Kayseri için çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; "Kocasinan’ı değiştirmeye ve daha da güzelleştirmeye devam ediyoruz. Bir yandan ilçemizin dört bir yanına fidan ve ağaç dikerken diğer yandan ise parklarımızı çeşitli bitkilerle rengarenk hale getiriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz tarafından fidanlıklarımızda ağaç ve çalı türü bitkiler ile mevsimlik çiçek üretimi yapılmaktadır. Oruçreis ve Gömeç bölgesinde bitki üretim merkezi gibi çalışan ve alt yapı ile yenileme çalışmalarının hızla devam ettiği fidanlıklar; toplam 50 bin metrekare alan üzerine kurulu olup, ağaç, çalı türü bitki, tıbbi ve aromatik bitki, iç mekan çiçek olmak üzere toplam 500 bin ’den fazla bitki bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra 10 bin metrekarelik alana kurulu bitkisel harç üretim tesisinde günlük bin metreküp bitkisel harç üretimi yapılmaktadır. Hafriyat toprağından peyzaj alanları için verimli toprak üreten Toprak Üretim Tesisi ( Bitkisel Harç Üretim Tesisi) günlük bin metreküp üretim kapasitesine sahiptir. Fidanlıklarımızda yetiştirdiğimiz bitkilerle hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. İlçe genelinde bahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerinde şartlara uygun çiçeklendirme çalışmalarını yürütüyoruz. Yeşil ve daha yeşil bir Kayseri için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin yeşillendirilmesi ve estetik görünümünün artırılması için çalışmaların artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Kundu’ya yeni köprü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Aksu ilçesi Kundu Mahallesi’nde yapımına başladığı yeni köprü inşaatında sona yaklaşıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu ilçesine bağlı Kundu Mahallesi’nde yeni köprü inşa ediyor. Kundu Mahallesi’nde bulunan 50 yıllık Özlü Köyü Acısu Deresi Köprüsü’nün yanına yapılan yeni köprü 32 metre uzunluğunda ve 5.5 metre genişliğinde olacak. Kundu Mahallesi, Karaçalı Mahallesi ve havalimanını birbirine bağlayan ve özellikle yaz aylarında yaşanan turist yoğunluğu sebebiyle trafiğin aksamasına neden olan ilk köprünün yanına yapılan yeni köprüyle birlikte daha rahat ulaşım imkanına kavuşmuş olacak. Önümüzdeki günlerde kullanıma açılacak KDV hariç 16 milyon 750 bin TL yatırım maliyetine sahip olan köprüdeki çalışmaların birkaç hafta içinde tamamlanarak, halkın kullanımına açılması amaçlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı İnşaat Mühendisi Gamze Kılınç, mevcut köprünün yetersizliği dolayısıyla, gelen talepler doğrultusunda yeni köprü yapımı kararının alındığını belirterek, “16 adet, 30 metre uzunluğunda fore kazıklı ve 4 prefabrik kirişiyle birlikte oturacak olan köprü, iki yönlü geçiş imkanı sağlamış olacak. Ulaşım güvenli hale gelirken trafik rahatlayacak” dedi. Muhtar’dan teşekkür Kundu Mahallesi Muhtarı Ali Çiftçioğlu, “ Köprümüz çok dardı ve yeterli olmuyordu, iki araç geçemiyordu. Özellikle oteller bölgesi olduğu için yoğunluk fazla oluyordu. Bu sorunları Başkanımız Muhittin Böcek’e ilettik ve sağ olsun o da bu sorunu çözüme kavuşturuyor. Vatandaşlarımız artık rahat edecek. Turizm sektörünün de gelişimine katkı sağlamış olacak. Bundan sonra sorun yaşamayacağımız için mutluyuz. Tüm mahalleli adına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.