Yerel Haberler
Hatay
Şehidin ismini yeğeni yaşatacak 27 Eylül 2024 Cuma - 09:27:51 Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yaşayan Hakan Kalkan, 2022 yılında şehit olan kardeşi Sözleşmeli Piyade Er Yunus Kalkan’ın ismini yeni doğan evladına verdi. Yayladağı ilçesi Çamaltı Mahallesi’nde yaşayan Yunus Kalkan, 2021 yılında sözleşmeli olarak askerlik görevine başlamıştı. Irak’ın kuzeyinde düzenlenen ’Pençe - Kilit Operasyonu’nda PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucunda 26 Nisan 2022 tarihinde Sözleşmeli Piyade Er Yunus Kalkan şehit olmuştu. 2022 yılında kardeşi şehit olan Hakan Kalkan, o yıl evli ve 2 kız çocuğuna sahipti. Kardeşinin asker olmayı çok istediğini söyleyen Kalkan’ın, kardeşinin şehadetinden 2 yıl sonra bir oğlu oldu. Şehit kardeşinin ismini yaşatmak isteyen ağabey, erkek evladına Yunus ismini verdi. Kardeşinin ismini herkese duyurmak isteyen ağabey Kalkan, şehit olan kardeşinin ölümünden 6 ay sonra evinin girişine ’Tüm şehitlerimiz gibi şehidimiz Yunus Kalkan’ın kanı yerde kalmayacak’ yazılı pankart astı. "Oğlumun ismini hiç düşünmeden şehit kardeşimin ismini yaşatmak istedim" Yeni doğan evladına şehit olan kardeşinin ismini veren Hakan Kalkan, "Kardeşim sessiz, sakin ve çok cana yakındı. Asker olmayı çok seviyordu. Kardeşim Yunus, askerlik görevine 2021 yılında başlamıştı. 26 Nisan 2022 yılında Kuzey Irak’taki Pençe Kilit Operasyonunda şehit olmuştu. Ben de o zamanlar evli ve 2 kız çocuğu sahibiydim. Sonra bir oğlum daha oldu. Oğlumun ismini verirken hiç düşünmeden ve aramadan şehit kardeşimin ismini yaşatmak istedim. Eşim de bu kararıma saygı duydu. Oğlum inşallah devletimize ve milletimize, kardeşim gibi hayırlı evlat olur. Kardeşim şehit olduktan 6 ay sonra pankart asma düşüncesi geldi. Kardeşimin ismini herkes bilsin diye büyük bir pankart yaptırdım. Pankartta, ’Tüm şehitlerimiz gibi şehidimiz Yunus Kalkan’ın kanı yerde kalmayacak’ yazıyordu. Yoldan geçenler pankartı gördüğünde bir dua okumalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.
Muz ağaçlarını tekmeleyerek parçalayan dövüşçü performansıyla ilgi odağı oldu
08 Temmuz 2024 Pazartesi - 08:52 Muz ağaçlarını tekmeleyerek parçalayan dövüşçü performansıyla ilgi odağı oldu Hatay’da fitness antrenörlüğü yapan Ali Erdoğmuş’un muz ağaçlarını tekme darbeleriyle kırdığı anlar sosyal medyada ilgi odağı oldu. Antakya ilçesi Karaali Mahallesi’nde yaşayan Ali Erdoğmuş, bir fitness salonunda antrenörlük yapıyor. 22 yıldır dövüş sporlarıyla ilgilenen Erdoğmuş, arkadaşının serasında muz ağaçlarını kestikleri esnada sosyal medyada izlediği bir görüntünün benzerini çekmek istedi. Kesimi gerçekleştirilen muz ağaçlarını tekmeleyerek kıran dövüş antrenörü Erdoğmuş, performansıyla görüntüsünü izlediği Taylandlı sporcuya taş çıkardı. Bu anları sosyal medyada paylaşan Erdoğmuş’un muz ağaçları üzerindeki performansı ilgi odağı oldu. “Tekmeyle ağaç kırınca öyle bir video ortaya çıktı” Sosyal medyada tekmeyle ağaçları kıran Taylandlı sporcunun görüntüsü üzerine böyle bir video hazırladığını dile getiren antrenör Ali Erdoğmuş, “İnternette dolaşırken bir tane reels videosu gördüm. Taylandlı bir dövüşçünün muz ağacı veya normal kavak ağacını tekme atarak kırdığını gösteren bir videoydu. Ben de daha önce böyle bir video çektim. Bu muz ağaçlarına vurarak kırmışlığım vardı. Bu videoyu bununla uyarlayıp remixleyip o şekilde paylaşayım dedim. Bir arkadaşımızın muz bahçesi vardı ve zarar görmüştü. Ağaçlar çürümüştü ve kesilmesi gerekiyordu. Muz ağaçlarını keserken eğlencesine ve sporcu olduğum için içimden geldi. Kesileceği için dedim ki acaba ayağımla kırabilir miyim dedim. Normal bir tanesini kırdım. Kalın bir tanesini denedim ve onu da iki vuruşla kırdım. Tekmeyle ağaç kırınca öyle bir video ortaya çıktı. Tesadüfen karşıma böyle bir ağaç çıkınca ben de bu videoyu remixleyip o şekilde paylaşmak istedim” dedi. “Bu şekilde denemiş olduk ama kimsenin denemesini tavsiye etmiyoruz” Tekmeyle ağaç kırılmasını izleyenlere tavsiye etmediğini ifade eden antrenör Ali Erdoğmuş, “Şimdi alıştığın, sürekli antrenmanlı ve bu konuda artık belli bir olgunluğa ulaştığın için doğru vuruş tekniğini kullandığın zaman aşırı bir zorluğu kalmıyor. Tabii ki yapmaları sakıncalıdır ve yapmalarını tavsiye etmiyoruz. Çünkü ben yaklaşık 22 yıllık bir sporcuyum. Bunca zaman içerisinde yaptığım antrenmanlardan dolayı ve idmanlardan kaynaklı artık bacaklarımız normal insan bacağından çok farklı bir hal almış. Sürekli çalışmaktan dolayı artık bazı acı hislerimiz de kaybolmuş olabiliyor. Bundan dolayı biz de bu şekilde denemiş olduk. Kimsenin denemesini tavsiye etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kavurucu sıcağa karşı çözümü tarladaki karpuzları tek tek gazeteyle sarmakta buldu
08 Temmuz 2024 Pazartesi - 08:41 Kavurucu sıcağa karşı çözümü tarladaki karpuzları tek tek gazeteyle sarmakta buldu Hatay’ın bereketli topraklarında başlayan karpuz hasadıyla birlikte damak çatlatan lezzet tarladan 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek sararak sıcağa karşı korumaya aldı. Depremin vurduğu Hatay’da yaralar üreterek ve emek vererek sarılmaya devam ediyor. Bereketli topraklarında birçok ürün yetişen Hatay’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte damak çatlatan lezzetlerde sırasıyla hasat ediliyor. Arsuz ilçesi Kurtbağı Mahallesi’nde açık alanda yetiştirilen karpuzun hasadı başladı. Lezzetiyle damaklarda tat bırakan doğal karpuz, tarladan kilogramı 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde Adana ve Diyarbakır’da çiftçinin ürünü ani sıcaklıkla birlikte zarar görmüştü. Kurtbağı Mahallesi’nde karpuz üreten Sezer Kala, mahsulün yanmaması için çözümü tek tek gazeteyle sarmakta buldu. “Güneşin karpuzu yakmasını önlemek için gazeteyle önce denedim, sonra baktım faydasını gördüm” Kurtbağı Mahallesi’nde hasat yapan Sezer Kala (34), karpuzları tek tek gazeteyle sararak sıcağa karşı önlem aldığını belirterek, “Hava sıcak ama mecbur hasadı yapmamız lazım çünkü bayağı bir emek var. Bu emeği heba edemeyiz. Karpuz olgunlaşma dönemine girdiğinde artık gücü meyveye verdiği için çalı biraz yetersiz kalıyor. Artık karpuz büyüdüğü için bazı karpuzlar açıkta kalıyor ve güneşe bakan yanları yakıyor. Güneşin karpuzu yakmasını önlemek için gazeteyle önce denedim, sonra baktım faydasını gördüm. Güneş yakmıyor sonra hepsini gazeteyle kapladım. Hararetli bir çalışmamız yok zaten yabancı da değiliz eş, dost ve akraba çalışıyor. 2 bin ve 3 bin TL yevmiye. Geçen yıllarda hepsini bir ekiyordum ama bu yıl farklı bir sistem uyguladım belli bir aralıklarla ektim 1 ay 20 gün arayla. Geçen hafta karpuz hasadına başladık, şu anda devam ediyoruz ve halen olgunlaşmakta olan daha da sonra ekilen karpuzumuz var. 6 -7 dönüm arazimiz. Karpuz yaklaşık 80 ila 90 günde ancak yetişir belki de daha da uzun sürebilir. Ben nisan ayında başladım ekmeye. Şu anda 10 ila 15 TL arasında tarladan satışım. Zaten kendi tezgahım var orada satıyorum kendi müşterilerime” dedi.
Kavurucu sıcağa karşı çözümü tarladaki karpuzları tek tek gazeteyle sarmakta buldu
08 Temmuz 2024 Pazartesi - 08:37 Kavurucu sıcağa karşı çözümü tarladaki karpuzları tek tek gazeteyle sarmakta buldu Hatay’ın bereketli topraklarında başlayan karpuz hasadıyla birlikte damak çatlatan lezzet tarladan 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek sararak sıcağa karşı korumaya aldı. Depremin vurduğu Hatay’da yaralar üreterek ve emek vererek sarılmaya devam ediyor. Bereketli topraklarında birçok ürün yetişen Hatay’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte damak çatlatan lezzetlerde sırasıyla hasat ediliyor. Arsuz ilçesi Kurtbağı mahallesinde açık alanda yetiştirilen karpuzun hasadı başladı. Lezzetiyle damaklarda tat bırakan doğal karpuz, tarladan kilogramı 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde Adana ve Diyarbakır’da çiftçinin ürünü ani sıcaklıkla birlikte zarar görmüştü. Kurtbağa Mahallesi’nde karpuz üreten Sezer Kala, mahsülün yanmaması için çözümü tek tek gazeteyle sarmakta buldu. “Güneşin karpuzu yakmasını önlemek için gazeteyle önce denedim, sonra baktım faydasını gördüm” Kurtbağı Mahallesinde hasat yapan Sezer Kala (34), karpuzları tek tek gazeteyle sararak sıcağa karşı önlem aldığını belirterek “Hava sıcak ama bunu mecbur hasadı yapmamız lazım çünkü bayağı bir emek var. Bu emeği heba edemeyiz. Karpuz olgunlaşma dönemine girdiğinde artık gücü meyveye verdiği için çalı biraz yetersiz kalıyor. Artık karpuz büyüdüğü için bazı karpuzlar açıkta kalıyor ve güneşe bakan yanakları yakıyor. Güneşin karpuzu yakmasını önlemek için gazeteyle önce denedim, sonra baktım faydasını gördüm. Güneş yakmıyor sonra hepsini gazeteyle kapladım. Hararetli bir çalışmamız yok zaten yabancı da değiliz eş, dost ve akraba çalışıyor. 2 bin ve 3 bin TL yevmiye. Geçen yıllarda hepsini bir ekiyordum ama bu yıl farklı bir sistem uyguladım belli bir aralıklarla ektim 1 ay 20 gün arayla. Geçen hafta karpuz hasadına başladık, şu anda devam ediyoruz ve halen olgunlaşmakta olan daha da sonra ekilen karpuzumuz var. 6 -7 dönüm arazimiz. Karpuz yaklaşık 80 ila 90 günde ancak yetişir belki de daha da uzun sürebilir. Ben nisan ayında başladım ekmeye. Şu anda 10 ila 15 lira arasında tarladan satışım. Ben zaten kendi tezgahım var orada satıyorum kendi müşterilerime” dedi.