ASAYİŞ - 09 Temmuz 2024 Salı 14:05

Antakya’da otomobil alev alev yandı

A
A
A
Antakya’da otomobil alev alev yandı

Hatay’da seyir halindeyken yanmaya başlayan otomobilde hasar oluştu.


Yangın, E-5 karayolu Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde meydana geldi. Seyir halinde ilerleyen otomobilin motor kısmından alevler yükselmeye başladı. Sürücünün Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar vermesi üzerine bölgeye itfaiye sevk edildi. Yanan otomobil, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Soğutma çalışmalarının gerçekleştirildiği araçta maddi hasar oluştu.



Antakya’da otomobil alev alev yandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı Türkiye Diyanet Vakfı, İsrail’in saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Lübnan halkına destek olmak için "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de soykırıma dönüşen zulmünün Lübnan’da devam ettiğini belirtti. 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail’in masum sivilleri katlettiğini ifade eden Turan, yüz binlerce Lübnanlının da evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. “Bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız" İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü vahşeti Lübnan’a taşıdığını aktaran Turan, "Bu insanlık dışı saldırılardan en çok çocuklar, kadınlar ve yaşlılar etkileniyor. Binlerce insan evinden ve yurdundan göç etmek zorunda kalıyor. Can güvenliği olmayan ve saldırılar nedeniyle zor durumda olan kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı olarak yardımları ulaştırmaya başladık. Bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi. “Şu anda bölgede olan görevlilerimiz yardım çalışmalarımızı yürütüyor” Lübnan devletinin İsrail’in yoğun saldırıları nedeniyle acil yardım çağrısında bulunduğunu hatırlatan Turan, "Lübnan’a saldırılardan 48 saat sonra ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 30 tonluk insani yardımı ulaştırdı. Şu anda bölgede olan görevlilerimiz yardım çalışmalarımızı yürütüyor. Yaraların sarılması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla zor durumda kalan kardeşlerimizin yanında olacağız" şeklinde konuştu. Kampanyaya destek olmak isteyen hayırseverler, "LÜBNAN" yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL destek verebilecekler. Vatandaşlar ayrıca, bagis.tdv.org adresinden, TDV mobil bağış uygulamasından veya müftülükler ile şubeler üzerinden istedikleri miktarda bağış yapabilecekler.
Giresun Sanayinin “Emine ablası” Giresun’un ahisi oldu Giresun’da 40 yılı aşkın süredir oto lastikçilik ve ön düzen ayarlama ustalığını sürdüren 60 yaşındaki Dilek Emine Domaçoğlu, "Yılın Ahisi" unvanına layık görüldü. Erkek egemen bir sektörde yıllardır başarıyla çalışan Domaçoğlu, kadınların her meslekte kendilerini kanıtlayabileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Giresun sanayi sitesinde evlenmeden önce babasıyla başladığı mesleğini, evlendikten sonra da eşine ait işyerinde yaz kış demeden lastik tamir eden, müşterilerinin “Emine ablası” Dilek Emine Domaçoğlu, bu mesleği yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yaklaşık bir asırlık işyerinde 40 yıllık usta olduğunu anlatan Domaçoğlu, “Merhum babamın da oto lastik bayii vardı. Eşimle babamın dükkanları yan yanaydı. Evlenmeden önce babamın yanında çalışıyordum. Evlendikten sonra da eşimle birlikte çalışmaya devam ettim. Eşimin dedesinin kurmuş olduğu işyerinin bir asırlık geçmişi var. Ben de burada 40 yılı aşkındır ustalık yapıyorum. Onlarca çırak yetiştirdim. Ancak yetiştirdiklerimiz içerisinde zaman içerisinde kendi işyerlerini açanlar oldu, başka şehirlere taşınanlar oldu. Tabi ki bu bir döngü. Dolaysıyla onlar yolcu biz hancı olarak işyerimizin başında 40 yılı geride bıraktık” dedi. Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak mutlu ediyor Kadın olarak bir sanayide çalışmak zor gibi görünse de, işini seviyorsa her zaman yapabileceğini de ifade eden Domaçoğlu, “Bir işyerinde çalışmaktan mutlu oluyorsanız keyif alırsınız. Size her gün işe gitmek için heyecan verir. Zorlukları elbette var ama yorulsam da mutlu oluyorum. Müşterilerimizden bazıları beni tanıdığı için şaşırmıyor, ama ilk kez gelenler genelde şaşırıyor. Ancak işimi yapmaya başladığımda, hayranlık duyduklarını fark ediyorum. Müşterilerimizin güvenini kazanmış olmak da bizi mutlu ediyor. Hatta ailesiyle birlikte olanlar işyerimize gelip daha rahat davranabiliyorlar. Bu durumdan biz de memnun oluyoruz. Tabi ki işimizi de bir kadın titizliğiyle birlikte yapıyoruz. Yıllardır müşterimiz olan insanların tekrar geldiğini görüyorsak güven verdiğimizi de düşünüyorum” diye konuştu. ’Yılın Ahisi’ seçilmekten büyük onur duyduğunu da belirten Domaçoğlu, "Dedemden, babamdan gelen esnaflık kültürüyle büyüdüm. Ahilik değerleri bizim ailemizin bir parçası oldu. Bu ünvan, emeğimin karşılığı olarak bana manevi bir değer kattı. İlk kadın ahilerden biri olabilirim ama inanıyorum ki, bu bayrağı devralacak başka kadınlar da var" şeklinde konuştu.
Elazığ Elazığ Belediyesi Sanat Akademisinden yeni gösteri Elazığ Belediyesi tarafından “2+2=5” isimli skeç, kısa film ve doğaçlamanın yer aldığı bir gösteri düzenlenecek. Program, ücretsiz olacak. Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında kültür ve sanat alanında örnek gösterilecek projelere imza atmaya devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatları ile Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda bir yandan gençlerin medya ve sinema sektöründe istihdam edilebilirliklerine destek sunmak için sahne oyunculuğu, kamera önü oyunculuk, senaryo yazma, ses, ışık, görüntü, kurgu-montaj gibi alanlarda eğitimlerine devam eden, bir yandan da Elazığ’daki sanatsal faaliyetlerin artması için çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi, yeni bir gösteri ile sanatseverlerle buluşacak. “2+2=5” isimli skeç, kısa film ve doğaçlamanın yer aldığı gösteri, 28 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’da Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alacak. Program, ücretsiz olacak. Öte yandan Elazığ’daki sanatsal faaliyetlerin artması için yeni projeler üretmeye devam eden Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi tarafından her ay periyodik olarak ücretsiz gösteriler düzenlenecek. Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “28 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’da Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan "2+2=5" isimli skeç, kısa film ve doğaçlamanın bulunduğu gösteriye, bütün vatandaşlarımız davetlidir” denildi.