DÜNYA - 27 Eylül 2024 Cuma 14:19 | Son Güncelleme : 27 Eylül 2024 Cuma 14:23

New York'ta binlerce kişi Netanyahu'yu protesto etti

A
A
A

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun devam ettiği ABD'nin New York kentinde binlerce Filistin yanlısı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu karşıtı gösteri düzenledi.

ABD'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda konuşma yapacak olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Manhattan bölgesinde kaldığı otelin çevresinde binlerce kişi tarafından protesto edildi. New York Polis Departmanı (NYPD), Netanyahu'nun kaldığı otele göstericilerin yaklaşmasını engellemek amacıyla üst düzeyde güvenlik önlemleri aldı. Polis Manhattan'daki birçok sokağı trafiğe kapatırken, Grand Central tren istasyonundan yürüyüşe başlayan göstericiler Netanyahu'nun kaldığı otele doğru ilerledi. Öğle saatlerinde barışçıl şekilde başlayan gösterilerde polis, akşam saatlerinde protestocuların otele yaklaşması üzerine sert müdahalede bulundu. Polisin talimatlarına uymayan çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Barış için Yahudilerin Sesi grubunun da yer aldığı gösteride protestocular, "Rehineleri eve getir" ve "Savaşı bitir" yazılı pankartlar taşıdı.

New York'ta binlerce kişi Netanyahu'yu protesto etti

“Joe Biden Orta Doğu'da soykırım yapıyor”

Gösteriye katılan Omar yaptığı açıklamada, "İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik soykırıma karşı konuşmak için buradayız. Binlerce ve on binlerce Filistinli öldürülürken o şu anda otelinde uyuyor. Dün binlerce Lübnanlı, bugün Filistin, yarın Lübnan, tüm Orta Doğu öldürülüyor. ABD fonluyor, başbakan soykırım yapıyor. Joe Biden Orta Doğu'da soykırım yapıyor. Tüm bu soykırıma karşı sesimizi yükseltmek için buradayız. Soykırım sona erene kadar, İsrail Filistin'den çıkana kadar sesimizi yükseltmekten vazgeçmeyeceğiz. Filistin bizimdir. İsrail'in bugün Filistin'i terk etmesi gerekiyor. Biz buradayız. Sesimizi duyurmak, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya karşı sesimizi yükseltmek için buradayız. Ona şunu söylemek için buradayız; ‘Soykırıma yer yok'. ABD'nin Filistin'deki ve Lübnan'daki kardeşlerimizi bombalaması için İsrail'e fon ödemeyi ve bizim vergilerimizle ödemeyi durdurmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Protestoların ardından Netanyahu'nun bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapacağı konuşma öncesi güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Dilek Kaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden Elbistan’da asfalt atağı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan ilçe merkezinde başlattığı yol yenileme uygulamalarını sürdürüyor. 55 Milyonluk yatırımla toplam 8 kilometre uzunluğundaki caddeler asfaltlanıyor. Yerleşim yerlerinin ulaşım ihtiyacını karşılayarak vatandaşlara daha konforu seyahat imkânı sunmak için şehir genelinde başlattığı asfalt atağını kesintisiz sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da da yol yenileme uygulamalarına devam ediyor. Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekiplerce Söğütlü, Gürbüz Turak ve Çilingir caddelerinde asfalt yenileme uygulamalarına başlandı. Deforme olduğu için ulaşımda aksamalara neden olan arterlerde kazıma ve zemin hazırlıklarının ardından ilk olarak Gürbüz Turak Caddesi’nde asfalt serimine başlandı. Etaplar halinde sürdürülen çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla baştan uca yenilenen caddeler bölge halkının hizmetine sunulacak. Akabinde Alembey Yolu ve Akbaş Caddesi’nde gerçekleştirilecek çalışmalarla Elbistan’da toplam 8 kilometrelik arterin asfaltı baştan uca yenilenmiş olacak. Yaklaşık 55 Milyon TL’lik asfalt yatırımıyla Elbistan’ın ulaşım standardı iyileştirilecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ulaşım ağının güçlendirilmesi noktasında 11 ilçenin tamamında yatırımların artarak sürdüğü belirtildi.