SPOR - 20 Eylül 2024 Cuma 18:07

Gaziantep’te Gökyüzü Şenliği: "İlk yamaç paraşütü festivali başladı"

A
A
A
Gaziantep’te Gökyüzü Şenliği: "İlk yamaç paraşütü festivali başladı"

Gaziantep’te bir ilk olan Yamaç Paraşütü Festivali, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle görkemli bir başlangıç yaptı. Gaziantep Valiliği, Türk Hava Kurumu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü’nün iş birliğiyle düzenlenen festival, Nurdağı Sakçagözü bölgesinde gerçekleştiriliyor. Festival, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 20 kulüpten toplam 110 yamaç paraşütü sporcusunun katılımıyla başladı.


Büyük destek ve katılım


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Spor Şehri Gaziantep” sloganıyla sporun her alanına destek vererek bu festivali hayata geçirdi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen yamaç paraşütü sporcuları, Gaziantep’in hava sporlarındaki potansiyelini değerlendirmek üzere bir araya geldi. Festivalin en dikkat çekici isimlerinden biri ise, dünya rekorunu 13 saat havada kalarak elinde bulunduran Kaderim Boyacı oldu.


rekortmen Kaderim Boyacı’dan anlamlı mesaj


Dünya Yamaç Paraşütü Havada Kalma Süresi Rekortmeni olan Kaderim Boyacı, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Boyacı, “Bu rekoru elde etmem Gaziantep’te aldığım eğitimle mümkün oldu. Fatma Şahin’in önderliğinde tarihte ilk kez Gaziantep’te yamaç paraşütü festivali düzenliyoruz. Bundan 5 yıl önce hikayemiz burada başladı. Yamaç paraşütü eğitimi aldıktan sonra, buranın büyük bir hazine olduğunu keşfettik. İlk Türkiye rekorları bu bölgede kırıldı ve bu potansiyelin geliştirilmesi için çalışmalar başlattık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız iş birliği sayesinde bugün burada bu festivalin meyvelerini topluyoruz" ifadelerini kullandı.


Sporseverlere ve ziyaretçilere özel deneyim


Boyacı, yamaç paraşütü festivalinin sadece bir uçuş etkinliği olmadığını, aynı zamanda geleceğin sporcularını yetiştirmek için bir fırsat sunduğunu dile getirerek, “Burada sadece pilotlar uçmuyor, aynı zamanda ziyaretçilere de bu deneyimi yaşatma şansı sunuyoruz. Herkesin bu spordan keyif almasını istiyoruz. Dünya rekoru kırdık ama bu festivalle yeni sporcular yetişecek, altyapısını hazırlıyoruz” diye konuştu.


Festival etkinliklerle devam ediyor


Festival, sporcuların ve ziyaretçilerin katılımıyla dolu dolu geçecek. Üç gün boyunca sürecek kamplı etkinlikler sırasında, profesyonel sporcular eşliğinde yamaç paraşütü deneyimi yaşamak isteyenler belirlenen ücret karşılığında uçuş yapabilecek. Festival, 22 Eylül’e kadar devam edecek ve Gaziantep’in spor turizmine katkıda bulunacak.


Bu heyecan verici etkinlik, yamaç paraşütü sporuna ilgi duyan herkes için unutulmaz anlar vaat ediyor. Gaziantep’te ilk kez düzenlenen bu festival, aynı zamanda şehrin spor kültürünü daha da güçlendirmeyi hedefliyor.



Gaziantep’te Gökyüzü Şenliği: "İlk yamaç paraşütü festivali başladı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın KUTO’dan Kuşadası ticaret tarihine bir ışık Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlatılan “Antik Çağdan Günümüze Kuşadası Ticaret Tarihi” isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Kuşadası’nın ticaret tarihine ışık tutacak olan kitap, bir buçuk yıl gibi sürede akademik ekip tarafından hazırlandı. Kuşadası Ticaret Odası’nda düzenlenen tanıtımda konuşan KUTO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; "Bugüne kadar, yaşadığımız Kuşadası’nın ticari tarihi ile ilgili araştırmalar yapılmış ama derleme yapılmamış. Biz de yaşadığımız ilçemizi tanıyalım, bilgileri derleyelim diye yola çıktık. Araştırmacı-Yazar Mahmut Ökçesiz’in emekleriyle, titizlikle hazırlanan Antik Çağdan Günümüze Kuşadası Ticaret Tarihi isimli kitabımızda, Kuşadası ve bölgemiz ile ilgili bugüne kadar hiç duymadığımız, bilmediğimiz pek çok bilgi ve belgeyi ulaşıldı ve derlendi. Ticaret Odası olarak bu araştırmayla, ticari geçmişimizi sizlerle paylaşmak, geçmişimize ışık tutarak, geleceğimiz için yol çizmeyi amaçladık" dedi. Akdoğan, bu eserin ortaya çıkmasında büyük emekleri olan Araştırmacı-Yazar Mahmut Ökçesiz, ADÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Gümüş, Turgutlu Müzesi Tarih Uzmanı Hasancan Eralaca’ya ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Kitabın yazarı Mahmut Ökçesiz’de sunumu eşliğinde yaptığı konuşmasında; kitabın özelliklerine yer verdi ve altı ana bölümden oluşan kitabın bölümlerinden seçmeler anlattı. Bu kitabın okuyucuya ve araştırmacılara yeni ufuklar açacağını vurgulayan Ökçesiz, kitabın hazırlanmasını sağlayan Kuşadası Ticaret Odası Yönetimi’ne teşekkür etti. Kuşadası Ticaret Odası’nın tüm üyelerine de gönderilecek olan kitabın tanıtımına KUTO Meclis Başkanı Bülent İlbahar, Meclis Başkan Yardımcıları Nurgil Gürcan, Tolga Erdem, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Seydi Yıkılmaz, Suat Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Hibeti Zeytin, Murat Boranalp, Namık Kemal Daylan, Erdem Dikkaya, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım, eski Vali Yardımcısı ve önceki Kuşadası Kaymakamlarından Mustafa Ayhan, önceki Kuşadası Kaymakamlarından Mustafa Esen, Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, AK Parti İlçe Başkanı ve KUTO Meclis Üyesi Fatih Sarıgöz, MHP İlçe Başkanı ve KUTO Meclis Üyesi Murat İnan, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, Daire Amirleri, Kuşadası Ticaret Odası Meclis ve Komite Üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ve Basın Mensupları katıldı.