EKONOMİ - 29 Eylül 2024 Pazar 20:14

Antalya’da "Türk devletlerinin ekonomik gücü ve getireceği fırsatlar" konferansı düzenlendi

A
A
A
Antalya’da "Türk devletlerinin ekonomik gücü ve getireceği fırsatlar" konferansı düzenlendi

Antalya’da ’Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar’ konulu konferans düzenlendi.


Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinesinde ’Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar’ konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Biz kardeşlerimizle bir olmaya mecburuz. Bu bizlere tarihimizin ve kültürümüzün mecbur kıldığı bir yükümlülüktür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile dünyaya gözlerimi onun rüyaları içinde kapatacağım’ cümleleri ile bizlere Türk birliğini kurmamızı vasiyet etti. Bizler de Türk birliğini kurarak dünyaya adaleti, barışı ve nizamı tekrar öğreteceğiz" dedi.



"Türk dünyası köprü görevini görecek’’


Türk Devletleri Teşkilatı Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin de, "Neredeyse tüm sektörleri kapsayan bir oluşum olan TTF’nin Türk Cumhuriyetlerinden Türkiye’ye uzanacak yeni enerji hatları Avrupa ile ticari ilişkilerin gelişmesini sağlayarak, Avrupa ve Asya arasındaki 3 trilyon dolarlık ticaret göz önüne alındığında Türk dünyası bir köprü görevi görebilecektir. Keza özel sektör temsilcilerinin de sürecin dışında kalmamaları, karşılıklı yatırım, proje ve yardım girişimleri farklı alanları kapsayacak şekilde genişletilmesine katkı sağlamaları gerekir. Türkiye’nin Türk dünyası ile dengeli ilişkiler geliştirmesi ve ortak girişimleri teşvik etmesi gerekmektedir“ dedi.


Programa Antalya Valisi Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, KKTC Antalya Başkonsolosu Aslı Erkmen, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacı Süleyman, ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kacar, Türk Ticaret Fuarı Organizatörü Av. Aygün Aliyeva, Türk Devletleri Teşkilatı Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin, STK temsilcileri, Türk iş dünyası yetkilileri katıldı.



Antalya’da "Türk devletlerinin ekonomik gücü ve getireceği fırsatlar" konferansı düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hacıazizler Mahallesi Kültür ve Dayanışma Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı Kütahya Belediyesi tarafından birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Hacıazizler Mahallesi Kültür ve Dayanışma Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı. Şenlikte yerel sanatçıların konserleri, Kütahya Belediye Sanat Akademisi öğrencileri halk oyunları ekibi ile Hacivat ile Karagöz ve Aşuk ile Maşuk gösterileri yer aldı. Birbirinden lezzetli ikramlar ve sürpriz hediyeler büyük ilgi görürken, çocuklar için düzenlenen yüz boyama, çuval yarışı gibi etkinlikler de beğeniyle karşılandı. Hacıazizler Mahalle Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Ekici, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine vurgu yaparak, “Bizi bir arada tutan en güçlü değerlerimizden biri dayanışmadır. Şehrimizin bu güzide mahallesinin bu değerler çerçevesinde her geçen gün daha da güçleneceğine olan inancım tamdır” dedi. Ekici, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini belirterek, mahalle sakinlerinin bu organizasyonlar sayesinde birlik ve beraberliklerini pekiştirdiklerini ve belediye olarak da bu etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade etti. Şenliğe Başkan Yardımcıları Kemalettin Ekici ve Ümit Tulum, CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Hilal Çaylak, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Arı, Hacıazizler Mahallesi Muhtarı Fatma Yıldız Abacı, mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı.