GÜNDEM - 27 Eylül 2024 Cuma 10:31

Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı

A
A
A
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı

Türkiye Diyanet Vakfı, İsrail’in saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Lübnan halkına destek olmak için "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.


Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de soykırıma dönüşen zulmünün Lübnan’da devam ettiğini belirtti. 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail’in masum sivilleri katlettiğini ifade eden Turan, yüz binlerce Lübnanlının da evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.



“Bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız"


İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü vahşeti Lübnan’a taşıdığını aktaran Turan, "Bu insanlık dışı saldırılardan en çok çocuklar, kadınlar ve yaşlılar etkileniyor. Binlerce insan evinden ve yurdundan göç etmek zorunda kalıyor. Can güvenliği olmayan ve saldırılar nedeniyle zor durumda olan kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı olarak yardımları ulaştırmaya başladık. Bu zor günlerinde alicenap milletimizin destekleriyle Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.



“Şu anda bölgede olan görevlilerimiz yardım çalışmalarımızı yürütüyor”


Lübnan devletinin İsrail’in yoğun saldırıları nedeniyle acil yardım çağrısında bulunduğunu hatırlatan Turan, "Lübnan’a saldırılardan 48 saat sonra ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 30 tonluk insani yardımı ulaştırdı. Şu anda bölgede olan görevlilerimiz yardım çalışmalarımızı yürütüyor. Yaraların sarılması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla zor durumda kalan kardeşlerimizin yanında olacağız" şeklinde konuştu.


Kampanyaya destek olmak isteyen hayırseverler, "LÜBNAN" yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL destek verebilecekler. Vatandaşlar ayrıca, bagis.tdv.org adresinden, TDV mobil bağış uygulamasından veya müftülükler ile şubeler üzerinden istedikleri miktarda bağış yapabilecekler.



Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Ertuğrul Doğan: "Tuzaklardan uzak durmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor" Camiaya birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, "Doğrularımıza sımsıkı sarılıp, tuzaklardan uzak durmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Şenol Güneş hocamızla birlikte var gücümüzle Süper Lig’e odaklandık" dedi. Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, kulüp dergisinde yer alan yazısında, camianın bugünlerde en önemli ihtiyacının birlik ve beraberlik olduğunu belirtti. Başkan Doğan, "Diğer her şeyi kenara koyarak söze buradan başlamak istiyorum. Çünkü doğrularımıza sımsıkı sarılıp, tuzaklardan uzak durmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Bu camianın, bu renklere gönül veren herkesin, dünyanın neresinde olurlarsa olsun tüm Trabzonsporluların önünde, karar vermeleri gereken çok önemli bir yol ayrımı var. Üstelik hemen şimdi ya her türlü fikir ayrılıklarımızı, kırgınlıklarımızı, küçük hesaplarımızı kenara bırakarak safları sık tutacağız ve bir olacağız, böylece hala uzun bir maraton olarak önümüzde duran Süper Lig hedefine dolu dizgin koşacağız. Ya da Trabzonspor’a hiç bir zaman fayda getirmeyen kırgınlıklar, şikayetler ve kısır döngüler içinde kutuplaşacağız. ’Bu yönetimin kısa vadeli hedefi nedir?’ diye kimsenin saatlerce uzun cümleler kurmasına gerek yok. Size iki cümlede özetleyeyim; ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım seçimimizi yaptık. Bizi çok iyi tanıyan, tarihimize adını altın harflerle yazdıran, kulübümüzde şampiyonluk yaşamış ve takımımızın hemen her başarısında yer alan, bu şehri soluyan ve bizi hedefe götüreceğine canı gönülden inandığımız Şenol Güneş hocamızla birlikte var gücümüzle Süper Lig’e odaklandık. Ayrıca değeri yıllar sonra daha iyi anlaşılacak olan mali disiplinden taviz vermeden bu kulübü finansal bağımsızlığına taşımaya kilitlendik. Bu iki büyük hedefi kişisel hırslarımızdan ötürü değil, Trabzonspor’un menfaatleri için belirledik. Takım performansını, bilet fiyatlarını, TS Club ürünlerini tartışabiliriz ama belirttiğimiz iki büyük hedefe ulaşmak için var gücümüzle bir olalım istiyorum. Desteğiniz tahmin edemeyeceğiniz kadar önemli. Trabzonspor hiç şüphesiz değişime ayak uydurmak zorundadır. Geçmişe takılıp kalma lüksümüz yok. Bu yüzden bakacağımız yer hep ileri. Birlikte ve daima ileri" ifadelerini kullandı.
Kayseri ’Mobil Başkan’ Osmanlı’ya müjdelerle gitti Başlatmış olduğu ’Mobil Başkan’ uygulamasıyla Melikgazi’de sık sık vatandaşlarla bir araya gelen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Osmanlı Mahallesi sakinlerine müjdelerle gitti. Mobil Başkan uygulamasıyla makamı mahallelere taşıdıklarını belirten Başkan Palancıoğlu, Osmanlı Mahallesi sakinleri tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Osmanlı Mahallesi’nde hayata geçireceği yeni hizmetlerin müjdesini veren Başkan Palancıoğlu; "Mobil Başkan uygulamasını başlatarak makamı mahallelere taşıdık. Başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, elektrik idaresi ve Ulaşım A.Ş olmak üzere büyükşehir belediyemize bağlı birimlerden arkadaşlarımızla mahalleleri gezerek taleplerinizi dinliyoruz. Yatırım planlarımız dahilinde olan çalışmalarımızdan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu şekilde İhtiyaçlarınızı da karşılamış olacağız. Cenab-ı Allah birliğimizi daim eylesin. Osmanlı Mahallemizin merkezindeyiz ve ilk müjdemi veriyorum! Osmanlı Mahallemizde bulunan İkinci Bahar Evimiz nüfusumuza göre küçük geliyor, oturma alanı yetersiz kalıyor. O yüzden buraya çay, kahve içeceğimiz bir sosyal tesis yapacağız. Çay kahve içeceğiz, televizyonumuzu izleyeceğiz, sohbet edeceğiz. Osmanlı, Selçuklu ve Danişmentgazi Mahallelerimize birçok yatırım yaptık; yapmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz ki okul bizim için önemli. Türkiye’de en çok okul yapan belediyeyiz. 21 okul yaptık, bu sayı giderek artıyor. Osmanlı ve Danişmentgazi Mahallemize okul yapmıştık, Selçuklu Mahallemize sosyal tesis, kütüphane yaptık. Yollar, parklar birçok şey yaptık; yapmaya da devam edeceğiz. Osmanlı Mahallemizde eğitim vermeye başlayan ilkokulun yanına bir tane de anaokulu yapacağız. Onun da müjdesini vereyim. Hayırlı olsun yeni anaokulumuz. Burada çocuk sayımız çok. Burada sizlerin de çocuklarımızın da rahat edeceği birkaç tane daha çok güzel park yapacağız. Yazın da parklarımızı etkinlik alanı olarak kullanacağız. Çalışma, proje çok. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. Osmanlı Mahalle Muhtarı Beytullah Üregen, Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’na mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyip çözüm getirdiği için teşekkür etti. Mobil Başkan uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, bu güzel uygulama sayesinde talep ve önerilerini direkt Başkan Palancıoğlu’na iletme imkanı buldular.
Balıkesir Sındırgı DSİ tesisleri belediye bünyesine kazandırıldı Sındırgı İlçe girişinde bulunan DSİ’ye ait tesis Belediye başkanı Serkan Sak’ın girişimleri ile satın alınarak Sındırgı Belediyesi bünyesine kazandırıldı. Yaklaşık 10 dönümlük bir alana sahip tesis yapılacak düzenleme çalışmalarının ardından ilçe halkına hizmet vermeye başlayacak. Tesiste ilk organizasyon belediye personeline Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, yeni kazandırılan tesiste Balıkesir Büyükşehir ve Sındırgı Belediyesi personeliyle bir araya gelerek dayanışma yemeği düzenledi. Başkan Sak, bu tesisin, ilçeye ve çalışanlara kazandırdığı katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, emeği geçen herkese teşekkür etti. Dayanışma yemeği, belediye personelleri arasında birlik ve beraberliği pekiştiren anlamlı bir etkinlik olarak öne çıktı. Belediye personeli dayanışma yemeğinde buluştu Sındırgı’da makamların bir hizmet yarışının yansıması olduğunu ve Sındırgı’nın hak ettiği değere ulaşması için var gücüyle çalıştıklarını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak yaptığı konuşmada, “ Sındırgı için bugüne kadar kim hizmet ettiyse Allah razı olsun. Bu bir hizmet yarışı. Bugün bu meydanı, bu alanı Sındırgı halkımıza kazandırdık. Bunu sizler sayesinde başardık. Tasarruflu davranarak, özverili bir şekilde çalışarak, belediye personelimizin de katkılarıyla Sındırgı her gün daha da ileriye gidiyor. Birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü bir Sındırgı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün burada bir arada olmamız da bu dayanışmanın bir göstergesi. İlçemize kazandırdığımız her projede, personelimizin özverisi ve emeği var. Hep birlikte daha büyük işler başaracağız. Sındırgı’yı hak ettiği yere ulaştıracağız” dedi.
Afyon Bakan Göktaş: "14 bin 528 çocuğumuzun sevgi dolu bir aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlığın çocuklarla ilgili politikalarına değinerek, "Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında bin 185 çocuk evi, 116 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde 14 bin 528 çocuğumuzun sevgi dolu bir aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz" dedi. Bakan Göktaş, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde çocuk evleri sitesi temel atma törenine katıldı. Törene Bakan Göktaş’ın yanı sıra Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Bakan Göktaş, çocuk evleri sitesinin hayırlı olmasını diledi. Göktaş konuşmasına şöyle devam etti: “Aileyi temel aldığımız bu yeni hizmet modelleriyle çocuklarımızın sıcak bir yuva ortamında yaşamalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda çocuk bakım kuruluşlarımızda koğuş tipi modelden ev tipi modele geçerek büyük bir hizmet dönüşümü gerçekleştirdik. Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında, bin 185 çocuk evi, 116 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde 14 bin 528 çocuğumuzun sevgi dolu bir aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz. Afyonkarahisar’da ise 13 çocuk evi ve 1 çocuk evleri sitesinde 101 çocuğumuza koruma ve bakım hizmeti sunuyoruz. Biraz sonra temellerini atacağımız çocuk evleri sitesiyle 100 çocuğumuza daha hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir yaşam alanı sunacağız. Bir yandan çocuklarımıza güvenli, destekleyici ve sevgi dolu bir ortam sunarken, diğer yandan onların yeteneklerini geliştirecekleri çeşitli sosyal ve sportif alanlar sağlayacağız. Çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlayacak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” 168 bin 959 çocuğu ailelerinin yanında ve sosyal çevresinden koparmadan “Sosyal ve Ekonomik Destek” programıyla takip ettiklerini ifade eden Göktaş, “Ayrıca Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Projesiyle şu an 8 bin 604 koruyucu ailemiz 10 Bin 270 çocuğumuzun bakım ve himayesini üstlendi. Bugün, Gönül Elçileri Projesi uluslararası platformlarda büyük bir ilgiyle takip edilen örnek bir proje haline geldi. Bu hafta 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında Birleşmiş Milletler çocuk kuruluşu UNICEF ile koruyucu aile hizmetinin yaygınlaştırılması için Saygıdeğer Hanımefendinin öncülüğünde kıymetli bir adım attık. UNICEF’in dünya için umut vaat eden proje olarak değerlendirdiği Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile modelimize yönelik bilgi ve tecrübelerimizi bütün dünyaya aktardık. Ve koruyucu aile hizmetimizin güçlü bir şekilde yaygınlaşması için küresel bir seferberlik çağrısında bulunduk” dedi. Çocuklara her alanında destek olmaya devam edeceklerinin bilgisini veren Bakan Göktaş, “Bugün temellerini atacağımız çocuk evleri sitemiz bu amacımıza hizmet edecek kıymetli kuruluşlarımızdan biri olacak. Bunun için Başak ve Özcan Halaç’a, daha önce bağışlarıyla bir huzurevi kazandırdıkları Emirdağ’a şimdi de çocuklarımıza verdikleri değerin bir simgesi olacak bu çocuk evi sitesinin yapılması için imkanlarını seferber ettikleri için teşekkür ediyorum. Halaç ailesi hayırseverlikleriyle her daim ihtiyaç sahiplerinin yanında olmuştur. Benzer şekilde geçtiğimiz ay İstanbul’da bir kuruluş daha yapmak üzere imzaladığımız diğer bir protokolümüz bunun bir göstergesidir. Sadece Emirdağ’a değil, İstanbul’a kazandıracakları çocuk ilk kabul merkezimiz İstanbul’da çok önemli bir ihtiyacı giderecektir. Kıymetli katkılarıyla bugün koruma ve bakım altındaki çocuklarımızın hayatına dokunmak için hep birlikte güzel bir adım atmış olduk” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından çocuk evleri sitesinin temeli atıldı.
İstanbul Körfez Ulaştırma, Tüpraş’ın 2050 karbon nötr hedefine hibrit lokomotifleriyle ivme kazandırıyor Tüpraş’ın demir yolu iştiraki Körfez Ulaştırma, Tüpraş rafinerileri arasında kesintisiz 7/24 akaryakıt lojistiği sunarken, Eurodual hibrit lokomotifleriyle çevre dostu taşımacılığa önemli katkılarda bulunuyor. Tüpraş’ın demir yolu taşımacılığındaki iştiraki Körfez Ulaştırma, 2017 sonunda Kırıkkale-İzmit Rafinerileri arasında karşılıklı birer trenle rafineri ve ara ürünlerini taşıyarak başladığı faaliyetlerinde 6 yılı geride bıraktı. Şirketin rafinerileri arasında akaryakıt taşımacılığı yapan şirket, kara yolundaki emisyon ve trafiğin azalmasına katkısını artırarak sürdürüyor. Lojistik operasyonlarını genişletmeye devam eden Körfez Ulaştırma, güçlü bakım altyapısının yanı sıra İsviçreli Stadler firmasından satın aldığı yedi çift yakıtlı (dizel/elektrikli modlarda çalışabilen) lokomotif ile 2022 başından bu yana ticari seferlerini aralıksız sürdürüyor. Şirket, filosuna iki yeni Stadler Eurodual model çift yakıtlı lokomotif daha eklemek üzere sipariş vererek, 2024 yılının son çeyreğinde teslim edilmesi planlanan lokomotiflerle birlikte toplam 14 lokomotife ulaşmayı hedefliyor; bunların 9’u hibrit ve 5’i ise dizel lokomotif olacak. “10 milyon kilometrelik tren işletmeciliği, dünyanın çevresini 260 kez dolaşmaya eşdeğer” Bugüne değin yapılan 10 milyon kilometrelik tren işletmeciliğinin dünyanın çevresini 260 kez dolaşmaya eşdeğer olduğunun altını çizen Körfez Ulaştırma Genel Müdürü Tufan Başarır, “Türkiye’nin ilk özel demir yolu işletmecisi olarak, geçtiğimiz yıl 2,2 milyon ton akaryakıt ve 64 bin ton demir cevheri taşıdık. 2018 - 2024 Haziran dönemi itibarıyla ise 10,3 milyon ton akaryakıt ürünü ve ara ürün taşımacılığıyla ekonomiye ve sanayiye katma değerimizi sürdürüyor, sektörünün en büyük yatırımcısı olma unvanımızı koruyoruz. Bugün 517 akaryakıt vagonu ve 34 platform vagonu ile çalışıyoruz. Ayrıca, Tüpraş’ın petrokok ürününü de İzmit-Kırıkkale hattında taşımaya başladık. Ekibimizi 2024 Haziran itibarıyla 90 makinist, 47 bakım personeli ve 50 çalışan ile 187 kişiye çıkardık. Her yıl pazarın en büyük dört akaryakıt dağıtıcısına hizmetimizi artırıyoruz ve bu iş modelimizi diğer sektörlere de taşımak için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. “Kara yolu taşımacılığına kıyasla 145 bin ton eşdeğer karbondioksit salımına engel olduk” Türkiye’nin en büyük akaryakıt taşımacısı olmanın sorumluluğunu ve gururunu taşıdıklarını vurgulayan Tufan Başarır, yeni sipariş verdikleri iki çift yakıtlı lokomotifin de dahil olduğu araç yatırımlarıyla akaryakıt dışı demir yolu taşımacılık alanına da girerek yeni segmentlerde bir büyüme hikayesi yazmayı hedeflediklerini belirtti. Kara yolundaki tanker trafiğini azaltarak çevresel ve toplumsal fayda sağladıklarını belirten Başarır, “Körfez Ulaştırma, kurulduğu günden bu yana kara yolu taşımacılığına kıyasla 145 bin ton karbondioksit (CO2) eşdeğerinde salımı engelledi. Böylece, ana şirketimiz Tüpraş’ın ‘2050’de lider karbon nötr enerji şirketi” olma hedefine de katkıda bulunuyor, daha iyi bir gelecek için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Demir yollarında kadın istihdamı konusunda öncü adımlar atıyoruz” Kapsayıcı işyeri uygulamaları üzerine çalışmalarını sürdüren Başarır, kadın istihdamında sektörde öncü uygulamalara imza attıklarını belirtti. Başarır, “Kırıkkale ve İzmit’teki kadın operasyon görevlilerimiz göreve başladı. Tren makinistliği eğitimlerini tamamlayan kadın makinistlerimiz 2025 yılının ikinci çeyreğinde sahada görev alacak. Hem ofis hem de saha kadrolarındaki kadın istihdam oranını sistematik bir şekilde artırmayı hedefleyen bir stratejimiz var, bu hedefimize kararlılıkla ilerliyoruz” dedi. ECM sertifikalı atölyeleriyle vagon bakım ve onarımında sektör standartlarını yükseltiyor Yapılan açıklamaya göre, Tüpraş’ın Kırıkkale Rafinerisi’nde bulunan, Avrupa ve Türkiye’de demir yolu araçlarının bakımını yapmak üzere yetkilendirilmiş ECM (Entity in Charge of Maintenance) sertifikasına sahip atölyeler, üst düzey kalite anlayışıyla sektördeki diğer firmalara sundukları hizmetleri artırıyor. Türkiye’deki en kapsamlı vagon bakım ve onarım atölyelerinde 2023 yılında, 22 Körfez vagonu ve 45 diğer firma vagonunun bakımı yapıldı. Teker çakma faaliyetleri için gerekli yatırımlar yurt içi imkanlarla tamamlanarak, geçen yıl Körfez vagon ve lokomotifleri için toplam 213 teker takımı hazırlandı; dış hizmet kapsamında ise 100 teker takımı üretildi. Lokomotiflerin servis ve düzenli bakımları, şirket bünyesine katılan 48 müteahhit firma çalışanı ile birlikte tamamen şirket ekipleri tarafından yürütülüyor. Ayrıca, vagon takip sistemi kapsamında 551 vagon takip cihazı montajı tamamlanmış durumda; 30 adet yeni beyaz ürün vagonunun ise yakın zamanda teslimleri hedefleniyor. Tüpraş’ın 2050 karbon nötr hedefleriyle uyumlu çevreci taşımacılık Körfez Ulaştırma, ana şirketi Tüpraş’ın ’Karbon Nötr 2050’ hedefleri doğrultusunda, 2030 yılına kadar faaliyetlerinden kaynaklanan Kapsam 1 emisyon yoğunluğunu 2019 baz yılına göre yüzde 45 oranında azaltmayı amaçlıyor. Bu çerçevede, 2018-2023 yılları arasındaki Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı emisyonları, ISO 14064-1 standardına uygun olarak akredite bir kuruluş tarafından doğrulandı. Demir yolu taşımacılığı sayesinde, 1 ton yükü kara yolu ile 1 km taşırken ortaya çıkan emisyon miktarı, dizel lokomotiflerle dörtte birine, elektrikli lokomotiflerle ise sekizde birine kadar düşüyor.