GÜNDEM - 27 Eylül 2024 Cuma 21:26

TADİV Karabağ Savaşı şehitlerini andı

A
A
A
TADİV Karabağ Savaşı şehitlerini andı

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) tarafından, Ermenistan işgali altındaki toprakların kurtarılması için başlatılan 2. Karabağ Savaşı’nda şehit olan askerler anıldı.


Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgali altındaki toprakların kurtarılması maksadıyla 27 Eylül 2020 tarihinde başlatılan ve 44 gün süren 2. Karabağ Savaşı’nda verilen şehitler, savaşın 4’ncü yılında TADİV tarafından Ankara’da düzenlenen ’27 Eylül Şehitleri Anma Günü’ programında dualarla anıldı.


Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov, Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Türk Dünyası Parlamenter Vakfı Başkanı Dr. Abdullah Çalışkan, Tüm General Fedai Ünsal katıldı.


Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov yaptığı konuşmada, “Vatandaşlarımızın kovuldukları yurtlarına, yuvalarına tekrar dönebilmeleri için 27 Eylül 2020 tarihinde başlayan bu savaşta bütün milletimiz kendi komutanı olan Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in emriyle savaşa atıldı" dedi.



“Son 200 yılda Türklerin dünyada azat ettiği tek toprak Karabağ’dır”


Memmedov, “Bu savaşa vatan savaşı denilmesinin sebebi yalnızca Cumhurbaşkanımız ve onun ordusu değil, bütün milletimiz, polisimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, diplomatlarımız yani herkes bu savaşa katıldı ve herkes işgal altında olan topraklarımızı kurtarmak için elinden geleni yaptı. Son 200 yılda Türklerin dünyada azat ettiği tek toprak Karabağ’dır. Bu şehitlerimizin canı ve kanı pahasına biz ülkemizin toprak bütünlüğünü sağladık. Bugün Azerbaycan topraklarımızın her bir karışı askerlerimizin, genç çocuklarımızın kanıyla sulanmıştır. Bunun değeri insanlarımız için paha biçilmezdir” ifadelerini kullandı.


Albay Emrah Yücen ise, "Karabağ esaretini sonlandıran yiğitler tarihi altın harflerle kazınmış bu büyük zaferin gerçek kahramanlarıdır. Onlar sadece bir toprak parçası için değil aynı zamanda onur, bağımsızlık ve gelecek nesillerin gururla taşıyacağı değerler için şehit ve gazi olmayı göze aldılar. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum” dedi.



TADİV Karabağ Savaşı şehitlerini andı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Bülent Uygun: "Çok eksiklerimiz vardı, bu eksiklerle belki maçı kaybettik" Başakşehir’e sahasında 2-1 yenilen Sivasspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun maçın ardından yaptığı açıklamada, "Çok eksiklerimiz vardı. Bu eksiklerle belki maçı kaybettik" dedi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Başakşehir’i konuk eden ve sahadan 2-1 yenilgiyle ayrılan Sivasspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Uygun, “Bugün bir maç kaybettik. Maçtan önce de söylemiştim. Çok eksiklerimiz vardı. Bu eksiklerle belki maçı kaybettik, kazanabilirdik de. Ama şehidimiz, kahramanımız, birçok şehitlerimiz gibi kahramanlarımız gibi Şeyda Yılmaz kardeşimizin kaybetmek her şeyden daha üzüntü verici bizi gerçekten derinden yaraladı. Şehitlerimizin Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine de sabır versin. Maça gelince rakibin malum çok büyük klas ayakları var. Çok başarılı bir takım. Çağdaş hoca gibi çok kaliteli, genç jenerasyon istikrarlı hocasının da karşısında bocalar gibi olsak da oyun taktiğini değiştirerek 43. dakikaya kadar oyunun hakimi olan, gol arayan, gol atmak için bütün varyasyonları deneyen, geçiş oyunlarını yapan iyi bir takım vardı. İyi bir mücadele yaptık. Fakat talihsiz gol bizim tabii dengemizi bozdu. İkinci devre pozisyonlar bulduk. Birçok pozisyonda maalesef atamadık ama attığımız golden sonra sahadan mağlup ayrıldık. Futbolcu kardeşlerimle gurur duyuyorum. İyi mücadele ettiler. Futbolcularımı kutluyorum, Başakşehir takımına, Avrupa Kupası’nda da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. “Türkiye’de futbolcular tam profesyonel değil” Bir gazetecinin ’Sakatlıklar çok fazla oldu. İdmanlarda mı bir problem var?’ sorusuna Uygun, “Sezon başında bizim kadromuz çok dar bir kadroydu. Türkiye’de futbolcular tam profesyonel değil. Eksiklerini tamamlamıyorlar sakatlıktan sonra. Rey Manaj, gitti 2 maç oynadı, geldi hastalandı. ’Oynama’ dedim ama oynadı ve maalesef bu şekilde sakatlandı” yanıtını verdi. “Hakem bütün takdir haklarını rakipten yana kullandı” Maçın hakemi ile ilgili yöneltilen soruya Uygun, “Hakemimiz iyi niyetli. Gördüğünü çalmaya çalışıyor yeni hakemler. Ben artık hakemlerle ilgili bir şey konuşmak istemiyorum. Benim de derdim Türk futbolunun çok daha iyi yerlere gelmesi. Bugün de hakemimiz iyi niyetliydi. Bir şeyler yapmak istedi. Bütün takdir haklarını da rakipten yana kullandı. Tebrik ediyorum kendisini” cevabını verdi.
Ağrı Ağrı’da Velivizyon programı ile velilere eğitim desteği sağlandı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Cumhuriyet İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velileriyle birlikte Velivizyon ’Ailem’ dizisinin 9. bölümünü izledi. "Evdeki Huzur Okuldaki Başarıyı Etkiler" başlıklı bölüm, Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılarla buluştu. Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç, şube müdürü Selahattin Bilgiç, okul müdürleri ve veliler katıldı. Programda konuşan Kökrek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Velivizyon platformunun, eğitimde aile ve okul iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Eğitim sürecinin yalnızca okullarda değil, aile içinde de başladığını vurgulayan Kökrek, "Çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için sadece öğretmenlerimizin çabaları yeterli olmayacaktır. Eğitim sürecinin diğer önemli paydaşı olan siz velilerimizin, bu süreçte daha etkin, daha bilinçli ve daha sorumlu bir şekilde yer alması hayati bir öneme sahiptir" dedi. Kökrek, Velivizyon platformunun velileri bilinçlendirerek çocukların akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediğini ifade etti. "Velivizyon ile okulla olan iş birliğimizin artması, çocuklarımızın akademik başarılarının yanı sıra, duygusal ve sosyal gelişimlerinde de büyük bir fark oluşturacaktır" diyen Kökrek, bu platform sayesinde sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturacaklarına inandığını söyledi. Kökrek’in konuşmasının ardından velilerle birlikte ’Evdeki Huzur Okuldaki Başarıyı Etkiler’ adlı bölüm izlendi. Programın devamında, İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülçin Güler Öztekin, velilere "Etkili İletişim ve Motivasyon" konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Sivas Çağdaş Atan: “Başakşehir’in vizyonunu Avrupa piyasasına sunmak istiyorum" Sivasspor deplasmanından 2-1 galibiyetle ayrılan Başakşehir’de Teknik Direktör Çağdaş Atan, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Önümüzde şimdi Avrupa maçı var. Fizik kalitesi iyi bir takıma karşı oynayacağız. Başakşehir’in vizyonunu Avrupa piyasasına sunmak istiyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Sivasspor deplasmanından 2-1 galibiyetle ayrılan Başakşehir’de Teknik Direktör Çağdaş Atan, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Atan, “Sivaslı şehidimiz Şeyda Yılmaz’ı anmadan toplantıya başlamak istemiyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Umarım bu terör illetine verdiğimiz son şehit olur. Maça gelecek olursak muazzam bir giriş yaptık. Çok net gol pozisyonundan yararlanamadık. İlk yarı hak ettiğimiz golü sonlara doğru attık. İkinci yarıya golle başladık. Erken final pasları atmaya başladık. 2-0’dan sonra Sivasspor tarafı uzun toplara döndüler. Son 10 dakika acı çektik. Oyuncularım çok acı çekerek ve iyi savunma yaparak skoru korumasını bildiler. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Şu anda 13 puandayız. Ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Önümüzde şimdi Avrupa maçı var. Fizik kalitesi iyi bir takıma karşı oynayacağız. Başakşehir’in vizyonunu Avrupa piyasasına sunmak istiyorum. Sivasspor’a başarılar diliyorum ve oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Erzurum Adalet Bakanı Tunç: "Daha da güçlenerek yolumuza devam ediyoruz" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzurum’daki “Türkiye Buluşmaları” programları çerçevesinde, kadın ve gençlik ve STK, Teşkilat ve Basın Buluşması programlarına katıldı. Bilim Erzurum’da kadın ve gençlerle buluşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde zor günleri el birliğiyle atlayacaklarını belirterek, “İnşallah 2028’de yeniden AK Parti gelecek. Özellikle daha da kuvvetlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Gençlere teşekkür ediyoruz. Türkiye’de ne yapmamız gerekiyorsa tabii ki olarak yapmak gayreti içerisinde olacağız İnşallah kadınlarımız daha da güçlenmesi gerekir. Aileyi daha da güçlendirerek çocuklarımızı koruyarak, geleceği inşallah güven yapan devam edeceğiz" dedi. Türkiye’nin ateş çemberi içinde olmasında rağmen her değerine sahip çıktığını ifade eden Bakan Tunç, STK, Teşkilat ve Basın Buluşması programında yaptığı konuşmada, "Bu ateş çemberinin içerisinde mücadelemizi sürdürürken kardeş Azerbaycan’a da destek verdik. 30 yıllık Ermeni işgalini Karabağ’ı kurtarma noktasında en büyük desteği biz verdik ve kardeşlerimize destek olduk. Ora içinde ne dediler? Orayı da bu ülkenin ana muhalefetinin sözcüleri Karabağ’da ne işimiz var demediler. Dediler. İşte millet bu nedenle bunlar sürekli muhalefete mahkum ediyor. Bir pandemi süreci yaşadık. Ekonomimizi olumsuz etkiledi. Ve yine 6 Şubat’ta dünya tarihinin en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. 11 vilayetimiz yerle bir oldu. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırma mücadelesi yaptık. Biz o deprem anından itibaren hemen koştuk. Adıyaman’a koştuğumda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni gördüm. Araçlarıyla bütün teşkilatıyla oradaydı. Ve oradaki enkazları bir an önce kaldırmak, canlara ulaşmak için canına aşk şekilde mücadele veriyordu. Yine Hatay’a gittiğimizde Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızı gördük. Her biri bir seferberlik içerisinde yerel yönetimlerimiz hepsi şehirlerimizi ayağa kaldırmanın gayreti içerisinde şu anda mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm bu gelişmeler ekonomimizi elbette ki olumsuz etkiledi. Şimdi toparlanma zamanı. Bir ekonomi programımız var. Çift haneye çıkan enflasyonu tek haneye rakama düşüreceğiz. 2001-2002’de nasıl düşürmüşsek daha büyük bir enkaz nasıl devralmışsak, nasıl kasayı tekrar milletin parasını milletimize hizmet olarak akıtmışsak aynı şekilde bunu başaracağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Halkımızın alım gücünü artırmaya devam edeceğiz. Yine istikrarlı bir şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ve Erzurumumuz da bundan en fazla nasibini alan şehirlerimizden birisi olacak inşallah. Ben şimdiden önümüzdeki süreçte dört yıllık seçimsiz. Bir zaman dilimi var. Bu zamanı inşallah teşkilatlarımızla beraber, kabinemizle beraber, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, belediye başkanlarımızla beraber, meclis üyelerimizle beraber topyekûn bir seferberlik içerisinde gerçekleştireceğiz ve milletimiz yine Erzurum’da %74 olduğu gibi Türkiye’nin her yerinde de yüksek bir oranda AK Parti diyecek, Cumhur İttifakı diyecek, Recep Tayyip Erdoğan diyecek inşallah. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.