GÜNDEM - 11 Aralık 2024 Çarşamba 14:31

Gölbaşı’nde Filistin için yardım sergisi düzenlendi

A
A
A
Gölbaşı’nde Filistin için yardım sergisi düzenlendi

Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Filistin için yardım sergisi düzenledi.


Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Günaydın, her yıl İslam dünyasında yapılan zulme karşı farkındalığı artırmak için etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Filistin, Myanmar, Afrika ve Doğu Türkistan gibi bölgelerdeki kardeşlerimizi unutmamak, yardımlaşma ve paylaşmanın huzurunu öğrencilerimize aşılamak istiyoruz. Bu yardım sergisini de ’Filistin’e Vefa’ adıyla gerçekleştirdik. Her yıl düzenli olarak benzer etkinlikler yapıyoruz ve bu faaliyetlerimiz gelenekselleşti" dedi. Günaydın, elde edilen gelirin Filistin’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti.


Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği yardım sergisinde toplanan bağış miktarının 100 bin TL’yi bulmasının beklendiği açıklandı. Günaydın, yardım sergisinin amacını, "Kardeşlerimize olan vefamızı unutturmamak, bu duyguyu çocuklarımıza aşılamak" şeklinde ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hassasiyetle vurguladığı dayanışma ruhuna da atıfta bulunan Günaydın, bu tür etkinliklerin barış ve huzura katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.


Yardım sergisine Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kara da katıldı.



Gölbaşı’nde Filistin için yardım sergisi düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de Toprak Ana Günü’nde gıdanın geleceği konuşuldu Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği Toprak Ana Günü etkinliğinde, sağlıklı ve erişilebilir gıdanın önemi vurgulanırken, gıda krizine karşı kolektif dayanışma çağrısı yapıldı. Her yıl hızlı ve sağlıksız tüketime karşı geleneksel, sağlıklı, temiz gıda, tohum ve yerel tatların önemini hatırlatmak amacıyla kutlanan Toprak Ana Günü, bu yıl da Nilüfer’de üreticilerle tüketicileri bir araya getirdi. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğinde Pancar Deposu’nda düzenlenen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Okan Şahin, Şirin Biçer ve Zerrin Güleş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın, mahalle muhtarları, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuklara, Nilüfer Kent Bostanları ürünü olan “Bostan Tarhanası” ikram edildi. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın, açılış konuşmasında toprağın yaşam için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirtti. Aydın, Slow Food hareketinin yalnızca Fast Food anlayışına bir tepki olmadığını, aynı zamanda gıda üretim ve tüketim süreçlerini yeniden düşünmeyi önerdiğini dile getirdi. Aydın, “Yaşanan sorunların çözümü için alternatif dayanışma modelleri geliştirmek zorundayız” dedi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin de konuşmasında iklim krizi ve buna bağlı olarak yaşanması beklenen gıda krizine dikkat çekti. Okan Şahin, “Sağlıklı gıdayı herkes için erişilebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızı toprakla ve tarımsal üretimle buluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de “Toprak Ana” kavramının Anadolu kültüründeki derin anlamına işaret etti. Pandemi döneminde insanların doğayla bağlarını yeniden keşfetmeye başladığını hatırlatan Özgür Şahin, “Şehir yaşamı bizi doğadan uzaklaştırıyor. Çocuklarımıza kırsal yaşamı ve doğanın önemini anlatmalıyız” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen söyleşide, Nilüfer Meclisi Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Semiha Öztan “Toprak Ana Günü ve Önemi”, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Bülent Aşık “Toprağın Önemi”, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, “Tarladan Sofraya, Güvenli Gıda”, Gönüllü Hareketi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Şipka ise “Bursa Gıda Bankası Modeli” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Toprak Ana Günü, Nilüfer’de dayanışma, bilinçlendirme ve sağlıklı gıda üretimi konularında önemli mesajlarla sona erdi.
Çorum Çorum’da "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" buluşması Çorum’da düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Dönüşümün yaşanması gereken ve tesirlerinin ne oluğunu tam olarak öngöremediğimiz ama büyük bir dalganın da geldiği yapay zeka başta olmak üzere ya da diğer toplumsal gelişmelerle karşı karşıya kaldığımız bir dönemi yaşıyoruz" dedi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamaları çerçevesin de Hitit Üniversitesi Ethem Erkoç Konferans Salonunda eğitim buluşması gerçekleştirildi. Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyelerinin sundukları konser ile başlayan eğitim buluşmasında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, öğretim programlarının temel yaklaşımı, erdem-değer-eylem çerçevesi, alan becerileri, sosyal-duygusal öğrenme becerileri, sistem düşüncesi, öğretim programlarının yapısı ve yenilikler gibi başlıklarla yeni müfredat modeliyle ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Bir dönüşüm sürecinden geçildiğinin altını çizen Prof. Dr. Cihad Demirli, "Sosyolojik, ekonomik, hukuki gelişmeler psikolojik alanda yapılan çalışmalar, teknolojideki gelişmeler bunların hepsi insana bakışı, eğitime bakışı, bireye bakışı, çocuğa bakışı değiştirmiş ve dönüştürmüştür, beklentileri farklılaştırmıştır. Bunlar zaten programların altyapısını oluşturan ana hatlardır. Tüm bunların toplama baktığımızda, dönüşümün yaşanması gereken ve tesirlerinin ne oluğunu tam olarak öngöremediğimiz ama büyük bir dalganın da geldiği yapay zeka başta olmak üzere ya da diğer toplumsal gelişmelerle karşı karşıya kaldığımız bir dönemi yaşıyoruz. Çocuklarımıza yapacağımız yatırımlar, çalışmalar sadece bugüne değil yarına da hizmet etmek durumunda ve onları hazır kılmak durumunda" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli’nin katılımıyla düzenlenen eğitim buluşmasına, Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Çağlar, Milli Eğitim ilçe müdürleri, eğitim müfettişleri, okul müdürleri, il zümre başkanları ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında görevli öğretmenler katıldı.
Kırşehir KAEÜ Geliştirme Vakfı 65 öğrenciye burs veriyor Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Geliştirme Vakfı, 65 Öğrenciye 7 Ay boyunca burs desteği veriyor. Gelişmeye ve ilerlemeye açık olan üniversitede Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Geliştirme Vakfı kuruldu. KAEÜ Geliştirme Vakfının Başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata yürütürken, kurucular arasında üniversitemizin akademik personeli ve şehrin öncü iş insanları yer alıyor. Üniversitenin gelişimine katkı sağlaması amacıyla kurulan vakıf, aynı zamanda üniversitenin fiziki yapısını geliştirmeyi, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmayı, öğrencilere burs vermeyi ve öğretim elemanlarının bilimsel çalışmalarını desteklemeyi hedefliyor. Akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunarak üniversitenin toplumun gelişimine katkı sağlamayı planlayan vakıf; üniversitenin daha geniş kitlelere ulaşmasını ve uluslararası alanda tanınırlığının artırmasını sağlayacak önemli çalışmalar da yürütecek. Bursların yalnızca öğrencilerin maddi olarak desteklenmesi değil, aynı zamanda onların eğitim hayatına katkı sunmak için önemli bir adım olduğunu anlatan Özata, hayırseverlerin katkılarıyla hayata geçirdikleri burs programının öğrencilerin eğitim motivasyonunu artırmasının yanı sıra üniversitenin toplumsal sorumluluk anlayışını güçlendirmesine de katkı sağlayacağını söyledi.