ASAYİŞ - 29 Eylül 2024 Pazar 12:41

Ankara’da silahla emlakçıya saldırarak 1 kişiyi yaralayan kar maskeli 2 şüpheli yakalandı

A
A
A
Ankara’da silahla emlakçıya saldırarak 1 kişiyi yaralayan kar maskeli 2 şüpheli yakalandı

Ankara’da silahla emlak ofisine saldırarak 1 kişiyi yaralayan kar maskeli 2 şüpheli düzenlenen operasyon sonucunda yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, 17 Eylül tarihinde saat 20.00 sıralarında Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan bir işletmeye motosikletle gelen iki silahlı saldırgan iş yeri sahibini silahla yaralayarak kaçtı. Olayın faillerini yakalamak üzere çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri yaptıkları araştırmalar sonucunda, iş yeri sahibi Ç.U.’nun E.Y.’ye araç sattığını, parasının bir kısmını aldığını, kalan kısmının ise vermemesinden dolayı tartıştıklarını belirledi. Olayın azmettiricisi olduğu tespit edilen E.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Adli işlemlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen şüpheli E.Y.‘nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.


Şüphelilerin bölgeye olay gününden önce keşif yapmak için geldiğini tespit eden ekipler, U.H. ve M.Y. düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Çok sayıda suç kayıtlarının olduğu öğrenilen şüpheliler gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Diş hekiminin darp edildiği olayda yeni görüntüler ortaya çıktı Adana’nın Ceyhan ilçesinde diş hekimini darp ettiği öne sürülen Burak Çağlayan’ın kardeşi Berk Çağlayan, hekimin iddia ettiği gibi kliniğine gelen hastadan dolayı kavganın çıkmadığını belirterek, “Diş hekiminin ailemizle husumetli olan şahıslara, gittiğimiz yerleri söylediğini öğrendik. Bunun için konuşmaya çağırdık bize hakaret edip küfür edince kavga çıktı. Muşta ve maket bıçağı kullanılmadı. Kimseye de ateş etmedik. Görüntülerde de görünüyor ağabeyim yere ateş ediyor. Kimse de rehin alınmadı” dedi. Edinilen bilgiye göre, olay, Ceyhan’da cuma gönü meydana geldi. Diş hekimi Muhammet Fatih Erkılınç, komşusu Burak Ç. tarafından “Sen benim husumetli olduğum kişinin diş tedavisini nasıl yaparsın” diyerek muşta ile darp edildiğini hatta pompalı tüfekle kendisine doğru ateş açıldığını yönünde açıklama yaptı. Bu açıklamanın üzerine Erkılıç’ın kendisini darp ettiğini öne sürdüğü Burak Çağlayan’ın kardeşi Berk Çağlayan, darp olayının doğru olduğunu ancak içeriğinin diş hekimi tarafında çarpıtıldığını öne sürerek, “Bizim husumetli olduğumuz kişiler var. Benim ağabeyim beden eğitimi öğretmeni. Diş hekimi husumetli olduğumuz kişilere bizim gittiğimiz yerleri söylüyormuş. Bize saldırı yapılması için. Hatta geçtiğimiz günlerde bizim iş yerimize sıkacaklarmış diş hekimini arayıp ‘biz şimdi oraya sıkacağız sen içeri gir sana bir şey olmasın’ demişler. Biz bunları öğrenip diş hekimini ofisimize çağırdık. Bu olayların doğru olup olmadığını sorduğumuzda doğru olduğunu söyleyip bize hakaret edip küfür etti. Abim önce uyardı ancak hakaret etmeye devam edince abim darp etti” diye konuştu. Çağlayan, ağabeyinin kesinlikle muşta ya da maket bıçağı kullanmadığının altını çizerek şöyle devam etti: “Daha fazla bir şey olmaması için kavgayı ayırdık. Diş hekimi gittikten bir süre sonra kalabalık bir grupla iş yerimizi bastı. Biz de bu nedenle bir el havaya pompalı tüfekle ateş ettik. Kesinlikle diş hekimine doğru ateş etmedik. Ayrıca olayda kimse de rehin alınmadı. Rehine var diye polise haber vermişler. Özel harekat polisi geldi. Kimse rehin falan alınmadı. Bazı medya organları da kız meselesi olduğunu yazmış. Kesinlikle böyle bir olay yok. Biz sadece bizim husumetlilerimize yerimizi söylediği için konuşmak istedik diş hekimi bize küfür edip hareket etti.” (FKE-
Kars Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlandı Kars’ın Sarıkamış ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü törenle kutlandı. Sarıkamış Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, 9. Komando Tugay Komutanı Albay Mehmet Bak, Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Gözeger, İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Özben, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alim Burak Çelik, gaziler, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. "Tarih yazan insanların sayesinde bu topraklar vatan olmuştur" Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç, "Bundan 104 yıl önce Allahuekber Dağları’nda Türk milleti cesaret, kararlılık, azmi ile Çanakkale’de, Anafartalar’da ve Sakarya’da çarpışan, şehit ve gazi olarak tarih yazan insanların sayesinde bu topraklar vatan olmuştur. Bu kutsal toprakları bizlere vatan olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, Kazım Karabekir Paşa’ya ve tüm şehitlerimize, gazilerimize şükran ve minnet duygularımı sunuyorum." dedi. Daha sonra Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Kamil Aydın’ın tebrik mesajları okundu. Konuşmaların ve öğrencilerin şiir okunmasının ardından tören, okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyelerin verilmesi ile sona erdi.
Uşak Erzincan’daki kazada ölen Uşaklı ailenin oğlu son yolculuğuna uğurlandı Erzincan’da Uşak’tan kızlarının üniversiteye yerleşme işlemleri için yola çıkan aileyi taşıyan hafif ticari aracın, emniyet şeridinde duran tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ahmet Enes Ceylan son yolculuğuna uğurlandı. Kaza, 26 Eylül günü Erzincan - Sivas kara yolu Refahiye ilçesi Kova köyü civarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Uşak’ta yaşayan Ramazan Ceylan (44), üniversiteyi kazanan kızının yerleştirme işlemlerini yapmak için ailesiyle birlikte 45 ALS 068 plakalı hafif ticari aracıyla yola çıktı. Seyir halindeki araç, Kova köyü civarına geldiğinde arıza yapması sonucu emniyet şeridinde duran Y.T. yönetimindeki 47 PU 521 plakalı tıra arkadan çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, AFAD, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Hafif ticari ticari aracın hurdaya döndüğü çarpışma sonucunda sürücü Ramazan Ceylan (44) ile kızı Huri Elif Ceylan (17) olay yerinde, eşi Melike Ceylan ise (39) kaldırıldığı Refahiye Devlet Hastanesinde hayatlarını kaybetti. Ağır yaralanan Semiha Ceylan (14) ambulanslarla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Ahmet Enes Ceylan (11) ise Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi kaldırıldı. Ahmet Enes Ceylan tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybederken, Semiha Ceylan’ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden Ahmet Enes Ceylan için bugün öğle namazına müteakip merkeze bağlı Yücetepe Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Sivaslı ilçesine bağlı Akarca köyünde sevenleri tarafından aynı kazada hayatını kaybeden ailesinin yanına gözyaşlarıyla defnedildi. Cenaze namazına Uşak Valisi Naci Aktaş, Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, aile yakınları ve sevenleri katıldı. Öte yandan Ahmet Enes Ceylan’ın babası, annesi ve ablası ise 27 Eylül Cuma günü Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Akarca köyünde kılınan cenaze namazlarının ardından sevenleri tarafından gözyaşlarıyla defnedilmişti.
Ardahan Başkan Demir’den İmamoğlu’na destek açıklaması Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, hakkında siyasi yasak getirileceği konuşulan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sonuna kadar arkasında olacağını söyledi. Başkan Demir, ikinci defa İBB Başkanı seçilen, yakın arkadaşı Ekrem İmamoğlu için son günlerde sıkça dillendirilen “siyasi yasaklı olacağı” iddialarına karşı sert çıkarak tam destek açıklamasında bulundu. Sosyal Medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan başkan Faruk Demir, şu ifadeleri kullandı: “Serhat Ardahan’ın hemşehrisi; Ekrem İmamoğlu yalnız yürümez. Hatırlayalım; Cumhurbaşkanı Erdoğan’da aynı yöntemle engellenmeye çalışılmıştı, ne oldu? 2019 İBB seçimleri iptal edildi, ne oldu? Halk birini bağrına basmış ve tutmuşsa, geçmiş olsun. 1999 Milletvekilliği seçimlerinde “Bir Parka Bir kasketiyle” yola çıkan Başbakanım rahmetli Bülent Ecevit’ i bu kadim Anadolu birinci parti yaptı. 16 milyon İstanbullu ve Anadolu, başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu bir yere yazmış. Siz onu engellemeye çalıştıkça daha da büyüyecek. Yakın ve geçmiş tarihte Türkiye ve Dünya siyasetinde örnekleri çok, ders alınmazsa, Bu kadim Anadolu Halkı günü saati geldiğinde ne yapacağını çok iyi bilir. Başkanımla, henüz CHP Beylikdüzü ilçe başkanımız iken başlayan 20 yıllık yoldaşlığımız sonsuza dek devam edecek. Yanındayım. Ardahan’dan sonsuz selamlar, saygılar.’’