POLİTİKA - 10 Nisan 2012 Salı 13:42

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA ŞAHİN, TESK GENEL BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN`İ KABUL ETTİ

A
A
A
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA ŞAHİN, TESK GENEL BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN`İ KABUL ETTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sorunları çözmek için ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Şahin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken`i makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bakan Şahin, ``TESK`in çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ülkemizin en büyük ve en çok kadın üyeye sahip sivil toplum kuruluşudur. TESK ve Bakanlığımız arasında kısa sürede bir yol haritası belirleyip kısa, orta ve uzun vadede sorunları çözmek ve yeni projeler için her türlü çalışmayı yapmaya bakanlık olarak hazırız`` dedi.
TESK`in Türkiye`nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ve kadın üye bakımından da yine Türkiye`nin hatta birçok Avrupa ülkesinin sahip olamadığı kadın üyeye sahip olduklarını ifade eden Palandöken, ``170 bini kadın olmak üzere yaklaşık 2 milyon üyemiz bulunuyor. Ülke genelinde konfederasyonumuza bağlı 3 bin 110 oda, 82 birlik ve 13 mesleki federasyon bulunmaktadır. TESK tarafından hazırlanan 2002-2004 yılları arasında ``Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi`` ve 2007-2009 yılları arasında da ``Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi`` AB destekleri ile başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu projeler, Türkiye`de yürütülen en büyük ve başarılı projeler olmuştur. 6 binden fazla kadın iş kurma ve iş geliştirme eğitimleri ile danışmanlık ve rehberlik hizmetleri almıştır. Ayrıca, Konfederasyonumuz bünyesinde bir Kadın Girişimciliği Koordinasyon Merkezi ile 25 ilde de Yerel Esnaf ve Sanatkar Kadın Kurulları kurulmuştur`` dedi.
TESK olarak 2011 yılı Kasım ayında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı ile birlikte Türk Kadın Girişimcilerinin hikayesini AB Parlamentosu`na taşıdığını da kaydeden Palandöken, ``Türkiye İş Kurumu, TESK ve MEKSA Vakfı arasında imzalanan ``˜Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar için Mesleki Eğitim` protokolü kapsamında; şiddet mağduru kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı gruplar olarak bilinen hükümlü, engelli kadınlar, suça bulaşmış çocuklar, göçten etkilenen, mali durumu uygun olmayan hasta, çocuk ve kadınların mesleki eğitim yolu ile meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Proje sonunda toplam 25 bin kişiye eğitim verilmesi planlanmıştır`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yenidoğan Çetesi davasında örgüt lideri Fırat Sarı savunma yapıyor İstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan Yenidoğan Çetesi’nin yöneticileri ve üyelerinin yargılandığı davanın görülmesine altıncı gününde devam ediliyor. Duruşmada örgüt lideri Fırat Sarı savunma yapıyor. Sarı bir bebek ile ilgili ‘Sarıkaya’nın da fişini çekeceğim ha gelmezseniz’, ‘haha dedemin fişi’ şeklindeki konuşmaya ilişkin, “Şimdi bunu siz duyunca irrite oluyorsunuz ama bunlar muhabbet. Bir hastanın fişini neden çekelim? Yapılmaması gereken bir şey. Tape olmuş dinlenmiş. Keşke yayınlanmasaydı” dedi. İstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan Yenidoğan Çetesi yöneticisi ve üyesi 22’si tutuklu toplam 47 sanığın yargılandığı dava altıncı gününde devam ediyor. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliyenin konferans salonunda görülen duruşmada, Medisense şirketinin sahibi olan, doktor olarak anlaşma yaptığı hastanelerin yenidoğan yoğun bakımlarını işleten, bebeklerin ihmalen ölmesine neden olan örgüt lideri Fırat Sarı savunma yapıyor. Duruşmada mahkeme başkanı tarafından sanığa tape kayıtlarında yer alan Çorlu Reyap Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım servisinin sorumlu hemşiresi sanık Bahar Kanık ile Fırat Sarı arasında geçen bir bebeğin fişini çekme konuşması soruldu. Konuşmada Fırat Sarı’nın bir bebek ile ilgili ‘ölmesin ha’ dediği, Bahar Kanık’ın ‘Sarıkaya’nın da fişini çekeceğim ha gelmezseniz’ dediği, Fırat Sarı’nın ise ‘haha dedemin fişi’ cevabı üzerine Bahar Kanık’ın ‘haha çekeceğim fişi’ şeklinde cevap verdiği görüldü. Fırat Sarı bu tape kaydına ilişkin “O bebek için çok mücadele ettik. Durumu kötü bir bebekti. Öyle bir şey yok ama. Niye fişini çeksin. Şimdi bunu siz duyunca irrite oluyorsunuz ama bunlar muhabbet. Bir hastanın fişini neden çekelim? Ben hastaların uzun yatışı ile para kazanıyorsam neden fişini çekeyim? Yapılmaması gereken bir şey. Tape olmuş dinlenmiş. Keşke yayınlanmasaydı. Siz kendi aranızda konuşmuyor musunuz ‘birinin kellesini aldım’ diye. Keşke konuşmasaydım. Espri yapılmış ama yapılmaması lazımdı” dedi. Bunun üzerine duruşma savcısı, “Bizim üzerimizden örnek vermeden savunma yap” dedi. Duruşmaya 30 dakika ara verildi.
Sinop Sinop’ta lastikçilerin kış lastiği mesaisi Sinop’ta hava sıcaklığının düşmesi ve kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık’ta başlayacak olması nedeniyle lastikçilerin kış lastiği takma mesaisi başladı. Karlı ve buzlu havalarda mağdur olmak istemeyen araç sahipleri, kar lastiği taktırmak için lastikçilere giderek araçlarına lastiklerini taktırıyor. Küçük Sanayi Sitesi’nde oto lastik satımı ve değişimi yapan rot balans ustası Hasan Üçüncüoğlu, lastiklerin değişimi için kar yağışının beklenilmemesi gerektiğini belirterek, kış lastiklerinin yol güvenliği için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Vatandaşlara hem can hem de mal güvenliği açısından kış lastiği takmalarını tavsiye eden Üçüncüoğlu, “Her sene olduğu gibi Ulaştırma Bakanlığımızın hazırladığı genelgeye göre 1 Aralık - 1 Nisan takvimleri arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Bunun dışında yine hususi araçlarda da hava sıcaklığının 7 derecenin altında kış lastiği takmalarını hem can hem de mal güvenliği açısından tavsiye ediyoruz. Kış şartlarında kış lastiğinin dışında araçların cam silecekleri, cam suyu, motor suyu antifrizleri, akü gibi önem arz eden parçaların kış şartlarına hazır olmasını tavsiye ediyoruz. Eğer kar lastiği dersek sadece karda kullanılan lastik olarak algı oluşturuyor ama bu değil. Kış lastiği havanın 7 derece sıcaklık altında takılması. Kış lastikleri soğuk havalarda yumuşak kaldığı için yol tutuşunu iyi sağladığından kış lastiği olarak ifade edilmektedir. Bunlar da kullanıldığı coğrafyaya göre değişiyor. Normalde 4 yıl lastiğin ömrü fakat 3 yılda ömürlerinin tamamladığını söyleyebilirim. Çünkü, belli bir süre sonra sertleşiyor ve yol tutuşu azalıyor” dedi.