ASAYİŞ - 29 Eylül 2024 Pazar 13:35

Amasya’da çiftlikte korkutan yangın: Yağmurlama sistemiyle yangının büyümesini önlediler

A
A
A
Amasya’da çiftlikte korkutan yangın: Yağmurlama sistemiyle yangının büyümesini önlediler

Amasya’da bir süt çiftliğinde yem balyalarının bulunduğu depoda yangın çıktı. Kısa sürede yükselen alevlere çiftlik çalışanları kurdukları yağmurlama sulama sistemiyle müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin de katılmasıyla uzun süren çabalar sonucu kontrol altına alınan yangında bin ton yonca balyası, çatıdaki güneş panelleri ve depo binası yanarak zarar gördü.



Çatıdaki güneş panellerinden patlama sesleri geldi


Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Gözlek köyü yakınlarında faaliyet gösteren Fimar Tarım Hayvancılık firmasına ait süt işletmesinin yem depolama alanında akşam saatlerinde yangın çıktı. Yonca balyalarının tutuşmasıyla alevler kısa sürede yayıldı. Çiftlik çalışanları ve Amasya Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Çiftliğin yağmurlama sulama sisteminden suların püskürtülmesiyle alevlerin etrafa sıçraması önlendi. Çatıdaki güneş panellerinden patlama sesleri geldi. Alevler söndürülürken soğutma çalışması devam etti. Söndürülen balyalar iş makinelerinin kamyonlara yüklemesiyle taşındı.



Yangın 4 dakikada yayıldı


Zararın 400 metrekarelik depo alanında oluştuğunu anlatan firma yetkililerinden Ahmet Hozan, “Yangın 4 dakika içerisinde 400 metrekarelik alana hızla yayıldı. Yonca balyalarının aşırı ısınmasından dolayı olduğunu tahmin ediyoruz. İnceleme yapılacak. Yağmurlama sulama hattıyla beraber yangına hızla müdahale ettik. Diğer alanlara sıçramasını önledik. İlk andan itibaren kontrol altına almasaydık çok daha büyük hasar meydana gelebilirdi” diye konuştu.



Amasya’da çiftlikte korkutan yangın: Yağmurlama sistemiyle yangının büyümesini önlediler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gençlik ve Spor Konfederasyonu’ndan öğrenci affı için çağrı Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, yeniden bir öğrenci affı çıkarılması adına yetkililerden destek istedi. GESKON Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, yaptığı yazılı açıklamada eğitim hayatı yarıda kalan binlerce lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin mağdur olduğuna dair daha öncede de öğrenci affı çağrısında bulunduklarını hatırlatarak, “Bu çağrımıza dönemin hükümeti olumlu yaklaşarak öğrenci affı çıkarmıştı. Aradan geçen bu uzun süreçte, öğrenci affıyla ilgili olarak öğrencilerimizden kuruluşumuza gelen yoğun talep üzerine, yeniden öğrenci affı ile bu gençlere eğitimlerine kaldıkları yerden devam etme imkanı sunulması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.” dedi. GESKON olarak ülkemizin geleceği olan gençlerin eğitim hayatına önem verdiklerini belirten Uygur, “Genel Başkanımız Ferudun Cevahiroğlu, 2013 yılında öğrenci affı çıkarılmasına dair talebini mektupla yetkililere iletmiş ve sonrasında bu talep hem Türkiye’de hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geniş yankı bularak öğrenci affı çıkmıştı. Aynı şekilde, günümüzde de mağdur öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle yeni bir öğrenci affının çıkarılması ülke çıkarları ve gençlerimizin geleceği açısından son derece önemli ve zaruridir” dedi.
Ankara Ünlü oyunculardan Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek sürüyor Ünlü oyuncular, kan bağışının önemine dikkat çekmek için Türk Kızılay’ın “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasına desteğini sürdürüyor. Bu kez Açelya Akkoyun, Burak Sergen, Hakan Yılmaz, Sevcan Yaşar’ın da aralarında yer aldığı ünlü isimler, kan bağışında bulunarak Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek verdi. Kan bekleyen hastalara umut olma çağrısı yapan ünlü oyuncular, 18-65 yaş arası sağlıklı her bireyi düzenli kan bağışçısı olmaya davet etti. 18 Bölge Kan Merkezi, 69 Kan Bağış Merkezi, 300’den fazla mobil ve sabit ekip ile kan bağışı çalışmalarını yürüten Türk Kızılay, Türkiye’nin kan ihtiyacının tamamını gönüllü bağışçılardan sağlamak üzere “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasını sürdürüyor. Her gün yaklaşık bin 200 hastanenin kan ve kan bileşeni ihtiyacını karşılayan Türk Kızılay, tüm kan gruplarında yeterli stok seviyesini korumak için günlük yaklaşık 9 bin ünite kan bağışına ulaşma hedefiyle çalışıyor. Bu amaçla düzenli kan bağışını artırmaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına ünlü isimler de destek veriyor. Bu çerçevede ünlü oyuncular Açelya Akkoyun, Atakan Özkaya, Burak Sergen, Burak Topaloğlu, Hakan Yılmaz, Sadi Celil Cengiz, Sevcan Yaşar, Sinan Albayrak ve Ufuk Özkan Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kan bağışında bulundu. “Birbirimize Candan Bağlıyız” diyerek Kızılay’ın kan bağış kampanyasına destek veren ünlü isimler, bir ünite kanın üç kişinin hayatını kurtardığına dikkat çekti ve yalnızca 15 dakika ayırarak kan ihtiyacı olan hastalara umut olma çağrısı yaptı. Sanatçılar, geçtiğimiz yaz aylarında da Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek vermiş ve mevsimsel olarak düşen kan bağışlarına dikkat çekmişlerdi. Ünlü oyuncular Didem Balçın, Gülsim Ali, Murat Aygen, İlker Aksum, Ceren ve Emir Benderlioğlu, Altan Gördüm, Hakan Meriçliler, Hüseyin Avni Danyal ve Rüştü Onur Atilla’nın kan bağışında bulunarak yaptığı çağrı kamuoyunda yankı uyandırdı ve ülke genelinde kan ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağladı. Kan bağışı için 15 dakika ayırmak yeterli Türk Kızılay, hayata geçirdiği Ulusal Kan Temini Projesi çerçevesinde, kan ve kan ürünleri teminini tamamen gönüllülük esasına dayalı bir yaklaşımla gerçekleştiriyor. Kan bağışlamak isteyen 18-65 yaş arası sağlıklı vatandaşlar, en yakın Kızılay Kan Bağışı noktasına giderek form doldurduktan sonra doktor kontrolünde yapacağı kan bağışıyla genellikle 15 dakika içinde kan dostları arasına katılabiliyor. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar 4 ayda bir kan bağışında bulunabiliyor.