YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 15:00

ENGELLİLER `BİZİM EV`DE HAYATA TUTUNUYOR

A
A
A
ENGELLİLER `BİZİM EV`DE HAYATA TUTUNUYOR

Nilüfer Belediyesi’nin İhsaniye’de hizmete açtığı Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, engelli bireylerin hayatına yenilikler katıyor.
Evlerinden çıkıp sosyalleştikleri gibi bugüne kadar hayallerini bile zorlayan başarılara imza atmaya başlayan engelli çocuk ve gençler, Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün desteğiyle eskrim çalışmaları yapıyorlar. Türkiye’de kulüp anlamında ilk kez Nilüfer Belediyespor bünyesinde kurulan, Engelliler Eskrim Takımı’na katılan 17 ortopedik engelli genç, Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu’na bağlı bir eskrim branşı olmamasından yakınıyor. Nilüfer’in başarılı eskrimcilerinin antrenörü Kader Yıldırım ise federasyonun bu konuda adım atması halinde oyuncularının ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarı sağlayacağını söylüyor.
Yaşları 10 ile 45 arasında değişen engelli sporcularla eskrim çalışmalarını Beşevler Gençlik Merkezi’nde sürdüren Antrenör Kader Yıldırım, engelli gençlerin bu spor sayesinde yaşama daha sıkı bağlanarak sosyal yaşamın bir parçası olma yolunda ilerlediğini kaydediyor.
Kısa süre önce kurulmasına rağmen Nilüfer’de engellilere yönelik ücretsiz eğitim ve psikolojik danışma hizmeti alanındaki boşluğun doldurulması adına büyük aşama kaydeden Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde görme engelliler için de drama çalışmaları yapılıyor. Görme engellilere iç ve dış mekanlar için bağımsız hareket ve beyaz baston kullanımı eğitimi, bilgisayar eğitimi, İngilizce kursları ve kişisel idare eğitimi ile satranç derslerinin verildiği merkeze, daha çok ilköğretim çağındaki görme engelli çocuklar başvuruyor.
Gönüllü eğitmenlerle birlikte derslere giren Türkiye’nin görme engelli ilk dağcısı ve milli atleti Necdet Turhan, özellikle ilköğretim çağındaki görme engelli çocukların eğitimden, sosyal ve kültürel aktivitelerden yoksun büyümesinin onların sosyal ve psikolojik gelişimleri açısından büyük bir dezavantaj olduğunu vurguluyor. Her engelli gurubu için Ebru sanatından, takı tasarımına, ahşap boyamadan, eskrim ve resim çalışmalarına kadar çeşitli aktivitelerin düzenlendiği Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin sorumlusu Nilgün Gülay ise, gönüllü eğitmenlerin ve sponsorların vereceği destek sayesinde bu merkezin işlevini daha da artıracağını söylüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Başkan Yazıcıoğlu; “Belediyecilik aşkla sorunlara odaklanmaktır" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim ziyaretlerinde belediyeciliği aşkla sorunlara odaklanmak olarak tanımladı. Göreve başlamasının ardından hızlı bir şekilde teşkilat yapılandırması yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, her gün farklı birim müdürlükleriyle bir araya gelerek brifing almaya devam ediyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim faaliyetleri hakkında brifing alırken bir yandan da startını verdiği kentsel dönüşüm projelerine ilişkin değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Birim müdürleri ile toplantılarının sürekli devam edeceğini belirten Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; kentsel dönüşüm projelerine ilişkin önemli bir müjde vermeye hazırlandıklarını söyledi. Başkan Yazıcıoğlu, değerlendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; “Bizler Tokat’ımıza hizmet için varız. Tokat’ımıza sevdalıyız. Bizim belediyecilik anlayışımızda aşkla sorunlara odaklanmak, dokunmak, üretmek ve hissetmek vardır. Çünkü belediyecilik gülümseyen yüzdür. Bizler bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bayram haftasının hemen sonrasında bir yandan hemşerilerimizin tebrik ziyaretlerini kabul edip, gönüllerde yer edinirken bir yandan da Tokat’ımızın en önemli sorunlarına neşter vurmak için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza başladık" dedi. "Kentsel dönüşümde müjdemize hazır olun" Anlayışlarının bütüncül yaklaşım olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, " Bizim anlayışımız birlikte yönetim anlayışıdır. Bu anlayıştan yola çıkarak Tokat Belediyesi bünyesinde yer alan birimlerimizin değerli çalışanları, birim müdürlerimizle bir araya geliyor, birim faaliyetleri hakkında brifing almaya devam ediyoruz. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzle 1 Nisan’dan sonra hızlı bir şekilde çalışmamıza başladık. Tokat’ımızın en önemli ve acil ihtiyaçlarından biri olan Kentsel Dönüşüm Projelerimizin çalışmalarına başladık. Bugüne kadar Kentsel Dönüşüm noktasında çok önemli mesafeler kat ettik. Tokat’ımıza önümüzdeki günlerde Kentsel Dönüşüm konusunda çok önemli bir müjdeyi vermeye hazırlanıyoruz. Şehrimizin sorunları için, insanlarımızın huzuru için, daha yaşanabilir bir Tokat için, babamın bıraktığı Tokat’ı tekrar altın yıllarına kavuşturmak için çözümler üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir mahallemizi, hiçbir hemşerimizi ayırmadan, ayrıştırmadan Üretken Belediyecilik anlayışımızla hizmet götürmeye gayret edeceğiz. Herkes için herkese göre belediyecilik yapacağız. Tokat’ımız için canla başla, durmadan, yorulmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.