ASAYİŞ - 13 Şubat 2013 Çarşamba 09:37

HIRSIZ GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNDEN YAKALANDI

A
A
A
HIRSIZ GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNDEN YAKALANDI

Adana`da girdiği bir işyerinden hırsızlık yapmak isterken güvenlik kamerasını fark eden hırsız, kameranın yönünü değiştirerek kendisini çekmesini engellemeye çalıştı ancak polisten kaçamadı.
Olay, merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde Nakliyatçılar Sitesi`nde 20 ayrı hırsızlık olayı meydana geldi. Bunun üzerine mağdurlar, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü`ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği`ne başvurdu. Polis, güvenlik kameralarını incelediğinde zanlının Ümit Serkan S. (25) olduğunu belirledi. Zanlının ise elinde fenerle girdiği bir işyerinde güvenlik kamerasının kendisini görüntülediğini fark edince süpürge ile kameranın yönünü çevirmeye çalıştığı ancak başarılı olamayınca masanın üzerine çıkıp eliyle kameranın yönünü çevirdiği belirlendi. İşyerinden çok sayıda cep telefonu alarak kaçan Ümit Serkan S., Küçükdikili`de evine arka arkaya yapılan baskınlara rağmen bir türlü yakalanamadı. Yapılan araştırmada, zanlının polisin eve geleceğini bildiğinden evinin hemen yanında bulunan camiye kaçtığı ve burada saklandığı belirlendi. Bu sabah eve yine baskın düzenlenirken, bir grup polis de camiye gitti. Eve giden polisler zanlıyı bulamazken, camide yapılan aramada da şahsa rastlanmadı. Bir polis, gasilhaneye bakılmadığını, zanlının oradaki tabutların içinde olabileceğini söyledi. Bunun üzerine gasilhaneye giren polis ekipleri, tabutu açtıklarında zanlının içinde uyuduğunu gördü. Uyandırılarak gözaltına alınan zanlının doğum günü olduğu öğrenildi.
Emniyete gerilen Ümit Serkan S. suçunu kabul etti. Adliyeye sevk edilen zanlı, basın mensuplarının `Nerede yakalandın?` sorusuna "Polis beni tabutun içinde yakaladı" yanıtını verdi. Zanlı ayrıca, "Ben hırsızlık yapmadım, eşya çaldım. Çocuklarım açtı, o yüzden yaptım" diyerek kendisini savundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir