DÜNYA - 13 Şubat 2013 Çarşamba 09:37

BURSASPORLU BATALLA`DAN İLGİNÇ İSTATİSTİK

A
A
A
BURSASPORLU BATALLA`DAN İLGİNÇ İSTATİSTİK

Bursaspor`un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla, yeşil-beyazlı forma altında, 21 farklı takıma 39 gol atma başarısı gösterdi.
Yeşil-beyazlı ekibe 2009-2010 sezonu başında katılan ve gösterdiği performans ile taraftarların sevgilisi haline gelen yıldız oyuncu Pablo Martin Batalla, ilginç bir istatistiğe imza attı. Bursaspor forması altında 147 resmi maça çıkan yetenekli oyuncu, rakip fileleri 39 kez havalandırırken, 21 farklı takıma ise gol atma başarısı gösterdi. Batalla, Spor Toto Süper Lig`de ise 16 farklı takıma gol kaydetti.
İSTANBUL TAKIMLARINA 12 L ATTI
Yeşil-beyazlı takımda Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kategorilerinde toplam 147 maçta forma terleten yetenekli oyuncu, 21 farklı takıma gol atma başarısı gösterirken, İstanbul takımlarına ise 12 gol attı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor`un filelerini 5 kez havalandıran Batalla, Beşiktaş`a 3 gol, Kasımpaşaspor`a 2 gol, Galatasaray ve Fenerbahçe`ye ise birer gol attı.
TAKIMIN EN PAHALI OYUNCUSU
Gösterdiği performans ve attığı goller ile takımının skor yükünü çeken yıldız oyuncu, yeşil-beyazlı takımın ise en pahalı oyuncusu konumunda bulunuyor. Dünyaca ünlü transfermarkt.de internet sitesinin verilerine göre yetenekli orta saha oyuncusunun piyasa değeri 6 milyon 800 bin Euro olarak gösteriliyor.
ÜCRETİNDE İYİLEŞTİRME YAPILACAK
Öte yandan Arjantinli oyuncunun babası Miguel Batalla ve menajeri Suzan Naguf ile geçtiğimiz haftalarda masaya oturan yeşil-beyazlı yönetim yetenekli oyuncunun aldığı ücrette iyileştirme yapma kararı almıştı. Bursaspor yönetiminin birkaç gün içerisinde genç stoper Serdar Aziz ile birlikte Pablo Martin Batalla`nın da aldığı ücrette iyileştirme yapması bekleniyor. Batalla`nın sözleşmesi ise 31 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması Mersin’de 1. sınıf öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni büyük ilgi gördü. Minik kalpler, Mersin Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenini, salonu dolduran öğretmen ve velilerini gösterileri ile gururlandırdılar. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Mersinli Ahmet İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, büyük bir coşkuyla kutladı. Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, okul idarecileri, öğretmenleri, velileri ve öğrenciler birlikte çalışarak unutulmaz bir bayram kutlaması organize ettiler. Program, öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri,müzik performansları,izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Öğrenciler, sahnede yeteneklerini sergilerken, veliler de gururla izlediler. Ulusal egemenliğin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü olduğunu belirten Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, "Bugün toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Kutlu olsun" dedi. Baltacıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugünlere kolay gelmediğini, bu kutsal topraklar uğruna yüz binlerce şehit ve gazi verildiğini aktararak, "23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalı ve düşünmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk’ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Aynı zamanda yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi ve bugünlerimize de ışık tutan adımları atarak, ülkemize çağdaş medeniyetin yolunu açmasıdır" diye konuştu.