Rusya'nın kararını kesin olarak reddederek, kararın Kafkaslar'daki barış umutlarını arttırmayacağını belirten İngiltere Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İngiltere'nin Gürcistan'ın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü desteklediğine de değindi.
İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ise, Rusya'nın Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgelerini tanımasını tek taraflı ve uluslararası geçerlilik çerçevesinin dışında olduğuna dikkat çekti.
Öte yandan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Alexander Stubb da, "Güney Osetya ve Abazya'nın tanınması AGİT'in temel prensiplerine aykırı" diyerek, Rusya'nın Güney Osetya ve Abhazya'yı tanımasını kınadı.
Medvedev, bugün Rus parlamentosunun Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinin bağımsızlığını tanıyan karar tasarısına imza atmıştı.
LONDRA-İHA