YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 12:22

ÜNİVERSİTELİ AŞÇILAR MADALYAYLA DÖNDÜ

A
A
A
ÜNİVERSİTELİ AŞÇILAR MADALYAYLA DÖNDÜ

Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileri 5 madalya ile Bursa`ya döndü.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkenin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak için bu yıl 11`incisi düzenlenen yarışmaya 28 ülkeden bin 100 aşçı katıldı. Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu 1 gümüş, 2 bronz, 2 merit madalya kazanarak katıldığı tüm kategorilerde madalya alma başarısı gösterdi.
Aşçılık Bölümü öğretim görevlisi Osman Güldemir, ``Aşçılık Okulu`nun Harmancık`a kazandırılmasından bu yana öğrencilerimiz sürekli kendilerini geliştirerek katıldıkları bütün yarışmalardan madalyayla döndü. ``Ayva`nın Rüyası`` derece beklediğimiz bir tatlıydı, gümüş madalya aldığımız için mutluyuz`` dedi.
Katıldıkları bütün kategorilerden madalya ile döndüklerini söyleyen Güldemir, ``Öğrencilerimiz madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir