YEREL HABERLER - 12 Şubat 2013 Salı 11:23

ATIK YAОLARINIZI ATMAYIN

A
A
A
ATIK YAОLARINIZI ATMAYIN

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşları atık yağları geri kazanım amacıyla depolama çağrısında bulundu.
Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisans verilen firmalar ile 2008 yılından beri yürüttüğü atık yağları toplama projesi kapsamında, atık yağların çevreye verdiği zararlar konusunda vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulundu.
Vatandaşların, belediye bünyesindeki farklı noktalara, evlerinde depoladıkları atık yağlarını bırakabileceklerini bildiren Çankaya Belediyesi, işbirliği içinde oldukları firmaların, apartman ve site yönetim odalarına atık yağ toplama bidonu yerleştirildiği, bu sayede 19 toplu konut alanında toplam 8 bin 418 haneden bitkisel atık yağ toplandığı açıklamalarında bulundu.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, doğayı kirleten ve kullanıldığında insan sağlığını tehdit eden bitkisel atık yağların toplanarak biyodizel yakıta dönüştürülebildiğinin altını çizerek, ``1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirletmesi gerçeği gelecekte daha büyük risklerle karşı karşıya kalacağımızın ve doğal kaynaklarımızın yavaş yavaş tükeneceğine dikkat çekmek ve sorumluluklarımızı yerine getirerek bilinç kazandırmak zorundayız.`` dedi.
``Doğa Dostu Çankaya`` anlayışıyla, doğaya ve çevreye sahip çıkma bilinci kazandırmak için çalışmalar yürüten Çankaya Belediyesi, 20 Toplumsal Dayanışma Merkezi (TODAM), 6 Zabıta Noktası, Vedat Dalokay Nikah Salonu ve Çankaya Belediye Başkanlığı hizmet binasına yerleştirilen bidonlarda 2008 yılından bu yana 1.736 ton atık yağ topladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik Belediyesinden sivrisinek ilaçlama çalışması Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kent merkezi ve mücavir alanlarda kapsamlı ilaçlama çalışması gerçekleştiren ekipler, birçok mahalledeki çocuk park ve bahçe alanları, sulak alanlar, rögarlar, mazgallar ve kanallar başta olmak üzere birçok noktada ilaçlama çalışması yaparak, haşere oluşumlarını engellemeye çalışıyor. Yaz mevsimi ile birlikte, toplum sağlığını tehdit eden oluşumlara karşı ilaçlama çalışmalarına hız veren ekipler, çalışmalar çerçevesinde ayrıca çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde sivrisinek, kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma ile sinek oluşumunu artıran faktörler hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Çevreye atılan atıklar ve içinde biriken sular, çukur alanlar, inşaat alanları, havuz ve göllerde biriken sular sinek oluşumlarını artırıyor. Larva oluşumlarını engellemek veya azaltmak için çevre temizliğine önem vermeli, su birikintilerine yol açacak kirliliklerin temizlenmesi ve çöp konteynerlerindeki temizliğe dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Bilgilendirici açıklamada ayrıca larva oluşumunu artıran diğer maddeler arasında; bina bodrum katlarında bulunan zemin suları, inşaat çevreleri ve asansör boşlukları, bahçelerde ağzı açık bidon, varil, büyük su tankları, lastik, saksı altlığı gibi ortamlardaki suların sivrisinek oluşumuna neden olduğu vurgulandı. Vatandaşlarımızın çevrelerini kontrol etmeleri ve oluşan bu tarz ortamların ortadan kaldırılması konusunda uyarının yapıldığı açıklamada ayrıca hazırlanan bilgi içerikli broşürler ile vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi amaçlıyoruz" denildi.