EKONOMİ - 14 Ocak 2012 Cumartesi 18:38

AVRUPA`DAKİ 9 ÜLKENİN KREDİ NOTUNUN İNDİRİLMESİ

A
A
A
AVRUPA`DAKİ 9 ÜLKENİN KREDİ NOTUNUN İNDİRİLMESİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 9 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin kredi notunun indirilmesinin gecikmiş bir karar olduğunu belirterek, "Hiç sürpriz değil. Avrupalılar bundan sonra zemin kaybedecek diye düşünmek lazım" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Antalya’dan gelişişinde Afyonkarahisar’da kısa bir mola verdi. İkbal Tesisleri’ne gelen Bakan Şimşek, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun başta Fransa olmak üzere 9 AB ülkesinin kredi notlarını indirmesini değerlendiren Şimşek, "Avrupa’da çok ciddi bir kamu borç krizi var. Bu kriz bankacılık sistemine de sirayet etmiş durumda. Dolayısıyla bu not düşüşü, aslında çok gecikmiş bir karar. Onun için hiç sürpriz değil.
Avrupalılar bundan sonra zemin kaybedecek diye düşünmek lazım. Yani Avrupa’nın geneli. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler ise yükselen yıldız olmaya devam edecek" dedi.
Kredi indirilmesinin Türkiye borsasını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soru üzerine ise Şimşek, "Biz bir ada değiliz tabii ki. Dünyada olup bitenler zaman zaman Türkiye’yi de etkileyebilir" diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın çok soğuk olduğunu söyleyen Şimşek, soruları kısa tutarak, Ankara’ya gitmek üzere kentten ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir