- 13 Şubat 2013 Çarşamba 12:02

2.ULUSLARARASI ANTALYA GİTAR FESTİVALİ BAŞLADI

A
A
A
2.ULUSLARARASI ANTALYA GİTAR FESTİVALİ BAŞLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2.Uluslararası Antalya Gitar Festivali, İspanyol müziğinin önemli gitaristlerinden Ignacio Rodes`in verdiği konserle başladı. Konserden önce Antalya Kültür Merkezi (AKM) fuaye alanında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, festivalin sanat yönetmeni Prof.Dr. Ahmet Kanneci ve sanatseverlerin katılımıyla ``Gitar, Tarihsel Gelişimi Türk Gitar Yapımcılarının Tanıtımı`` adlı bir sergi açıldı. Sergide eski gitarların yanı sıra ünlü gitaristlerin fotoğrafları yer alıyor.
Konser öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, festivalin sanat yönetmeni Ahmet Kanneci`den övgüyle bahsetti. Kanneci ile aynı okuldan mezun olduklarını belirten Akaydın, şöyle konuştu: ``Ahmet Kanneci, benzeri konserlere Ankara`da böyle ilgi gösterilmediğini söyledi. Bu durum beni Antalyalı vatandaşlarım adına çok mutlu etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz Gitar Festivali özgün kültürel bir etkinlik olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor. Festivale katkı sunan herkese teşekkür ederim.``
Mustafa Akaydın`ın konuşmasının ardından festivalin ilk konserini İspanya`dan gelen Ignacio Rodes verdi. AKM Aspendos Salonu`ndaki konserde Rodes, kendisini dinleyenleri büyüledi. Konserin ardından Başkan Akaydın, sanatçıya plaket vererek teşekkür etti.
16 Şubat`a kadar sürecek festivalde Antalyalılar, Ukrayna`dan Anna Likhacheva, Avusturya`dan Johann Parier ile Soner Egesel, Eren Süalp, Bekir Küçükay, Prof.Dr. Ahmet Kanneci gibi birbirinden değerli sanatçıları dinleme imkanı yakalayacak.
Öte yandan bu yıl Yenimahalle Kültür Merkezi, Akdeniz Üniversitesi ve Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu gibi çeşitli noktalarda konser düzenlenerek festivalin kent bütünleşmesi sağlanacak. Gençlere yönelik workshopların gerçekleştirileceği festival kapsamında konferans, söyleşi, panel düzenlenerek kültür ve sanatın kentlere olan katkıları ele alınacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.