YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 15:24

RİZE VALİSİ ÇAKIR, REHBERLİK ÖОRETMENLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

A
A
A
RİZE VALİSİ ÇAKIR, REHBERLİK ÖОRETMENLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Rize Valisi Nurullah Çakır, çocuklar arasındaki iletişimi güçlendirmek, risk altındaki çocuklara yönelik rehabilitasyon çalışmaları amacıyla Rize Merkez İlçede bulunan okullarda görev yapan ``˜Rehberlik Öğretmenler` ile Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde bir toplantı yaptı. Vali Çakır, toplantı öncesi öğrencilerin mendil kapmaca oyununa eşlik etti.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Nuri Gezmiş ve Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Yahya Kanbur ile İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Avrupa Birliği Rize Proje Ofisi birimi ve Gönül Elçileri Projesi Koordinasyon Biriminden uzmanlar katıldı.
İnteraktif bir ortamda gerçekleşen toplantıda, aile içi iletişimden başlamak üzere, çocuklarla iletişim kurma, risk altındaki çocukların rehabilitasyonunda ve bu çalışmaları yaparken tüm kurum ve kuruluşların topyekun kollektif bir bütünlük içinde çalışmanın önemine vurgu yapan Vali Çakır, `` Siz değerli öğretmenlerimizden, değişen ve gelişen çevre koşullarının yanı sıra bilişim çekirdek aile yapısının korunması ve gençler arasında iletişimi güçlendirmek amacıyla projeler geliştirmenizi bekliyorum. Sizler işinizi ne kadar iyi yaparsanız, tüm Türkiye genelinde bir örnek teşkil etmiş oluruz`` dedi.
Vali Çakır, ayrıca Emine Erdoğan himayesinde Türkiye genelinde yürütülen ``˜Gönül Elçileri Projesi` kapsamında Rize`de bir koordinasyon biriminin kurulduğunu, rehberlik öğretmenlerinin bu birimle işbirliği içerisinde çalışması durumunda hem kendilerine, hem de projeye çok şey katacağını ifade etti.
Toplantının son bölümünde, katılımcıların görüş ve önerileri alındı ve ileriki bir tarihte tüm ili ve kurumları kapsayacak şekilde daha geniş katılımlı bir toplantının yapılması kararı alındı.
Vali Çakır, rehberlik öğretmenleri ile yapacağı toplantı öncesi Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine geldiği esnada, beden eğitimi dersinde ``˜Mendil Kapmaca oynayan öğrencilere, ortada mendil (Bere) tutarak eşlik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.